Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στο δήμο «στέλνει» τον Χ. Ζεϊμπέκ για το κτηριακό του Μειονοτικού σχολείου το ΥΠΕΣ

Στο δήμο «στέλνει» τον Χ. Ζεϊμπέκ για το κτηριακό του Μειονοτικού σχολείου το ΥΠΕΣ

0
meionotiko

Προτείνει χρηματοδότηση μέσω ΚΑΠ ή του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Την τοποθέτηση του δήμου ζητά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι προτάσεις της σχολικής εφορείας έχουν μείνει αναπάντητες

Στην αρμοδιότητα των δήμων ως προς την εξασφάλιση κτηριακών υποδομών για τα σχολεία «στέλνει» τους βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Νατάσα Γκαρά και Σία Αναγνωστοπούλου ο υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας σε ερώτησή τους αναφορικά με το κτηριακό πρόβλημα του μειονοτικού γυμνασίου λυκείου Ξάνθης.

Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος ενημερώνει ότι στον Δήμο Ξάνθης έχει προγραμματισθεί να κατανεμηθεί από τους Κ.Α.Π. έτους 2020 για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, ποσό ύψους 1.126.500,00 €, και για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων συνολικό ποσό ύψους 250.200,00 €.

Ακόμη, απαριθμεί τις ενεργές προσκλήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» επισημαίνοντας ότι μέσω αυτών μπορεί να διεκδικηθεί χρηματοδότηση.

Τέλος, αναφέρει ότι έχουν ζητηθεί στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και το Δήμο Ξάνθης, από τις 25-09-2020 και, όταν περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις, θα ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων με νεότερο έγγραφο.

zeibek vouliΟ βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κοινοποιώντας την απάντηση του ΥΠΕΣ αναρωτιέται αν η αναφορά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί υπόμνηση για την αδράνεια από πλευράς του Δήμου Ξάνθης και προσθέτει, «είναι γνωστό ότι η Σχολική Εφορεία του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου έχει καταθέσει εδώ και καιρό αίτημα για νέο σχολείο προς τον Δήμο Ξάνθης, όπως επίσης και αίτημα για τοποθέτηση ΠΡΟΚΑΤ στους αύλειους χώρους του Παραρτήματος του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου, το οποίο και απορρίφθηκε». Ο ίδιος καταλήγει, με αφορμή τα στοιχεία που ζητήθηκαν από το δήμο, «είμαστε πραγματικά περίεργοι να δούμε αν για ακόμα μια φορά ο Δήμος Ξάνθης θα συνεχίσει να κωφεύει ή αν θα συμμεριστεί το πρόβλημα, το οποίο αφορά, κυρίως, την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας. Φυσικά, αναμένουμε και την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, όμως θεωρούμε πλέον πολύ σημαντική την στάση που θα κρατήσει ο Δήμος Ξάνθης και αν θα σταθεί αρωγός και σύμμαχος του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου ή αν θα επιλέξει να κλείσει τα μάτια και να σπαταλά χρηματοδοτήσεις και πόρους σε νέα, αχρείαστα κέντρα φιλοξενίας Covid».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…