Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρεμμυδάτο μοσχαράκι με εσπεριδοειδή και καρότα

Κρεμμυδάτο μοσχαράκι με εσπεριδοειδή και καρότα

0

-1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε κομμάτια 3 εκ.

-500 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

-70 ml μπράντι

-50 ml χυμός λεμονιού

-600 ml ανάμεικτος φρεσκοστυμμένος χυμός από πορτοκάλι και μανταρίνι

-3 κουτ. γλυκού ανάμεικτο ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού και μανταρινιού

-150 γρ. καρότα ολόκληρα, καθαρισμένα

-1 κουτ. γλυκού πικάντικη πάπρικα

-1/2 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος ή δυόσμος, ψιλοκομμένος

-60 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και αλάτι για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μπράντι και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τους χυμούς, τα καρότα, την πάπρικα, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα ή μέχρι να γίνει το κρέας. Βγάζουμε τα καρότα και τα βάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη. Προσθέτουμε και 1 κουτάλα από το ζουμί της κατσαρόλας και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. Περιχύνουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με το αρωματικό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Αρνάκι στιφάδο

    -2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο -1 κιλό κρεμμύδια…
  • Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

    Υλικά για 4 άτομα -1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές -80 γραμμάρια ελαιόλαδο -10…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μελιτζάνες κοκκινιστές

-2 μελιτζάνες -1 κόκκινη πιπεριά σε στικς -1 πράσινη πιπεριά σε στικς -1 κρεμμύδι ψιλοκομμ…