Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρεμμυδάτο μοσχαράκι με εσπεριδοειδή και καρότα

Κρεμμυδάτο μοσχαράκι με εσπεριδοειδή και καρότα

0

-1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε κομμάτια 3 εκ.

-500 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

-70 ml μπράντι

-50 ml χυμός λεμονιού

-600 ml ανάμεικτος φρεσκοστυμμένος χυμός από πορτοκάλι και μανταρίνι

-3 κουτ. γλυκού ανάμεικτο ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού και μανταρινιού

-150 γρ. καρότα ολόκληρα, καθαρισμένα

-1 κουτ. γλυκού πικάντικη πάπρικα

-1/2 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος ή δυόσμος, ψιλοκομμένος

-60 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και αλάτι για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μπράντι και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τους χυμούς, τα καρότα, την πάπρικα, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα ή μέχρι να γίνει το κρέας. Βγάζουμε τα καρότα και τα βάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη. Προσθέτουμε και 1 κουτάλα από το ζουμί της κατσαρόλας και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. Περιχύνουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με το αρωματικό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με σάλτσα ντομάτας, ρόδι και βότανα

-2 καλαμάρια x 200 γρ. έκαστο -2 κ.σ. ελαιόλαδο -1 σκ. σκόρδο σπασμένη -1 κρεμμύδι -1/2 πρ…