-500γρ. χάντρες
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-3 πιπεριές Φλωρίνης, σε μεγάλα καρέ
-2 πιπεριές πράσινες, σε μεγάλα καρέ
-2 πιπεριές κέρατα, σε μεγάλα καρέ
-1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
-½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
-3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
-2 ντομάτες μέτριες, πολύ ώριμες, ψιλοκομμένες, χωρίς τη φλούδα τους
-1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-αλάτι, πιπέρι
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές. Ρίχνετε τις χάντρες με το σκόρδο και φέρνετε δυο βόλτες. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τη ντομάτα, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
Προσθέτετε τον άνηθο και τον μαϊντανό, ανακατεύετε προσεκτικά για να μην διαλυθούν οι χάντρες και κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.