Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εν μέσω lockdown κορωνοϊού, lockdown και στο υποκατάστημα Πειραιώς στα Άβδηρα

Εν μέσω lockdown κορωνοϊού, lockdown και στο υποκατάστημα Πειραιώς στα Άβδηρα

0

Ανάστατος ο αγροτικός κόσμος και οι συνταξιούχοι με την ανακοίνωση ότι το υποκατάστημα κλείνει στις 20/11/2020

 

Η τράπεζα «προστάτιδα» των αγροτών κλείνει το μοναδικό της υποκατάστημα που εξυπηρετεί όλον τον αγροτικό κόσμο, συνταξιούχους και τουρίστες των παραλιακών δήμων του νομού μας. Αντιδράσεις από Τσιτιρίδη και Τσιλιγγίρη – Επιστολή διαμαρτυρίας στην Διοίκηση της Τράπεζας

 

 

 

Ανάστατη είναι η κοινωνία του δήμου Αβδήρων και του δήμου Τοπείρου, όλος ο αγροτικός κόσμος και οι συνταξιούχοι από την στιγμή που πληροφορήθηκαν ότι επίκειται να κλείσει άμεσα το υποκατάστημα της Πειραιώς που λειτουργεί από την δεκαετία του ΄80 πρώτα σαν ΑΤΕ και μετά σαν Πειραιώς και εξυπηρετεί τους κατοίκους δύο δήμων καθώς και τους τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες.  Άλλο ένα πλήγμα δέχεται από την συγκεκριμένη τράπεζα ο αγροτικός κόσμος του νομού μας καθώς δεν πάει καιρός που έκλεισε το υποκατάστημα της Σταυρούπολης αφήνοντας όλη την ορεινή περιοχή χωρίς τραπεζική εξυπηρέτηση.

Εν μέσω lockdown προτείνουν σε αγρότες και συνταξιούχους να πάνε στην Πειραιώς της Ξάνθης εξυπηρετηθούν

Ένα ανάλγητο κοινωνικά πρόσωπο αποκαλύπτει η Τράπεζα Πειραιώς που προβάλλεται μάλιστα ως προστάτης του αγροτικού κόσμου και με έντονο κοινωνικό έργο!

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, την ίδια στιγμή που ξοδεύει ένα σωρό χρήματα σε διαφημιστικές καμπάνιες υποστηρίζοντας ότι στηρίζει τους αγρότες, με τις αποφάσεις κλεισίματος καταστημάτων σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές που κατοικούν στην συντριπτική πλειοψηφία αγρότες, συμβάλλει και αυτή με τον τρόπο της στην… ερημοποίηση τους.

Ιδιαίτερα δε, εν μέσω της πανδημίας και του lockdown ειδοποιεί με ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στο υποκατάστημα των Αβδήρων ότι θα ανασταλεί η λειτουργία του στις 20/11/2020 και προτείνει μάλιστα τους αγρότες και τους συνταξιούχους να μεταβούν στην Ξάνθη στο υποκατάστημα της Μ. Καραολή για να εξυπηρετηθούν! Ένα κατάστημα που χωρίς τους δημότες των δυο παραλιακών δήμων έχει μεγάλο φόρτο και χρειάζεται κάποιος να πάρει σειρά από το πρωί για να εξυπηρετηθεί το μεσημέρι!

Η Πειραιώς «ξηλώνει» τα υποκαταστήματά της στην Θράκη

Να σημειώσουμε ότι η Πειραιώς ανακοίνωσε το κλείσιμο άλλων 52 υποκαταστημάτων της και αυτό είναι το νέο πλάνο σχεδιασμού που περιλαμβάνει και εθελουσία έξοδο.  Σε πολλές περιοχές της Θράκης έχουν κλείσει υποκαταστήματα όπως: Έκλεισε το κατάστημα των Μεταξάδων Διδυμοτείχου το οποίο εξυπηρετούσε έστω και λειτουργώντας μια-δυο ημέρες την εβδομάδα τους ηλικιωμένους κυρίως κατοίκους, κατάργησε το ΑΤΜ στον Πεντάλοφο Ορεστιάδας και τώρα κλείνει το κατάστημα στα Δίκαια Τριγώνου. Επίσης έκλεισε το υποκατάστημα στην Ξυλαγανή Ροδόπης. Η τακτική αυτή έφερε πολλές αντιδράσεις κατοίκων αλλά και παρεμβάσεις πολιτικών και φορέων. Ειδικότερα κατατέθηκε ερώτηση στην Βουλή ενώ επιστολή στην Διοίκηση της Πειραιώς έστειλε και το Οικονομικό επιμελητήριο Θράκης.

Αντιδράσεις από Τσιτιρίδη και Τσιλιγγίρη – Επιστολή διαμαρτυρίας στην Διοίκηση της Τράπεζας

Ανήσυχος και έντονα προβληματισμένος είναι ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης καθώς και ο βουλευτής της ΝΔ Ξάνθης κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσιλιγγίρης είχε επιδοθεί σε ένα αγώνα να μην κλείσει το υποκατάστημα της Σταυρούπολης. Οι δυο τους αποφάσισαν να ενώσουν τη φωνή τους και τις προσπάθειες τους να αποφευχθεί η αναστολή του υποκαταστήματος των Αβδήρων αναδεικνύοντας την κοινωνική και οικονομική διάσταση του θέματος και τις αρνητικές επιπτώσεις του στην τοπική κοινωνία. Όπως ανέφερε μάλιστα στο «Ε» ο κ. Τσιτιρίδης ο δήμος Αβδήρων έχει τα αποθέματά του στην τράπεζα και οι υπηρεσίες του εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα των Αβδήρων και είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη για τους δημότες και τον δήμο σε μια δύσκολη συγκυρία. Σε μια προσπάθειά να ανατραπεί η απόφαση απέστειλε επιστολή στην Διοίκηση της τράπεζας που αναφαίρετε τα εξής: «Μόλις την Τρίτη 10/11/2020 πληροφορηθήκαμε από την διευθύντρια του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, ότι το υποκατάστημα θα κλείσει στις 20/11/2020.Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Άβδηρα στην ιστορική έδρα του Δήμου Αβδήρων είναι το μοναδικό που λειτουργεί στο Δήμο μας και μάλιστα σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την πόλη της Ξάνθης.

Η περιοχή στην οποία λειτουργεί το υποκατάστημα είναι παραμεθόριος και αμιγώς αγροτική και εξυπηρετούνται κυρίως αγρότες και συνταξιούχοι των οικισμών του πρώην Δήμου Αβδήρων με πληθυσμό πάνω από 3.000 κατοίκους και το καλοκαίρι λόγω της παραλιακής ζώνης που διαθέτει η περιοχή περίπου 10.000 κατοίκους. Το υποκατάστημα είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας καθώς η έλλειψή του, στον εν λόγω οικισμό, δυσχεραίνει την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και να δαπανούν χρήματα προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τα καταστήματα της τράπεζας στην Ξάνθη. Η εξυπηρέτηση των πολιτών από τα καταστήματα στην Ξάνθη θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των δημοτών μας λόγω του μεγάλου συνωστισμού, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των πολιτών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Αβδήρων είναι πελάτης της Τράπεζας Πειραιώς και στηρίζει την Τράπεζα και το υποκατάστημα είναι αναγκαίο και απαραίτητο για τις καθημερινές συναλλαγές των υπηρεσιών του Δήμου. Σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα στοιχεία πιστεύουμε ότι θα εξετάσετε θετικά το αίτημα μας να μην κλείσει το υποκατάστημα της τράπεζας στον οικισμό Αβδήρων, το οποίο προσβλέπει στην εξυπηρέτηση των δημοτών μας, στην απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου μας και στην αναβάθμιση της περιοχής μας που τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από την οικονομική κρίση».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…