Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 2 κλινικές covid και 7 νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ξάνθης  

2 κλινικές covid και 7 νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ξάνθης  

0

Νοσηλεύονται ασθενείς από Ξάνθη και 8 από Δράμα – 3 διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ – 50 νέες κλίνες ΜΕΘ μέχρι την Κυριακή στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας με απόφαση Κικίλια

 

 

Διοικήτρια νοσοκομείου Ξάνθης, Ε. Ροφαέλα: «Είναι ελεγχόμενη η κατάσταση παρότι υπάρχουν αρκετά περιστατικά τις τελευταίες μέρες και όχι μόνο από Ξάνθη»

 

 

Το πλάνο έκτακτης ανάγκης έχει ενεργοποιηθεί και στο νοσοκομείο Ξάνθης  σε μια στιγμή που το ΠΓΝΑ, το νοσοκομείο αναφοράς για την περιφέρειά μας, έχει φτάσει στα όριά του σε πληρότητα ενώ και το γειτονικό νοσοκομείο της Δράμας τα έχει ξεπεράσει και στέλνει ασθενείς με κορωνοϊό για νοσηλεία στην Ξάνθη. Σο νοσοκομείο λειτουργεί και δεύτερη κλινική covid στον χώρο της Ουρολογικής και πλέον γίνεται νοσηλεία ασθενών στο νοσοκομείο και όχι διακομιδές στην Αλεξανδρούπολη. Την ίδια στιγμή έχουν ανασταλεί τακτικά χειρουργεία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύονται 3 ασθενείς διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ.

7 νέες κλίνες ΜΕΘ μέχρι την Κυριακή στο Νοσοκομείο Ξάνθης με απόφαση Κικίλια

Ενδικεικό της κρισιμότηα της κατάστασης είναι η ένταξη πενήντα νέων κλίνες ΜΕΘ μέχρι την Κυριακή, στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας για την αντιμετώπιση των περιστατικών. Το ανακοινωσε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά τη σύσκεψη που είχε το πρωί με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη, τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Συγκεκριμένα, εντάσσονται 6 κλίνες ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ, 7 στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, 5 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, 5 στο νοσοκομείο Σερρών, 15 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, 6 στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και 6 στο Γεννηματάς. Οι κλίνες αυτές είναι πλέον των 50 κλινών νευροχειρουργικών, καρδιοχειρουργικών και αγγειοχειρουργικών κλινικών που έχουν μετατραπεί σε πολυδύναμες ΜΕΘ και έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ακόμη ότι για την περαιτέρω στήριξη της Βόρειας Ελλάδας η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη και θα μπορούν να μεταφέρονται περιστατικά σε όμορες Υγειονομικές Περιφέρειες. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να διατεθεί ένα C-130, το οποίο σε ειδικές κάψουλες θα κάνει αεροδιακομιδές περιστατικών από απομακρυσμένες Υγειονομικές Περιφέρειες, πάντα με την έγκριση των γιατρών και υπό την προϋπόθεση να πληρούνται οι όροι ασφαλείας και η ασφάλεια του ασθενούς.

Υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι από χτες μέχρι σήμερα στις εφημερίες των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας έγιναν 25 διασωληνώσεις, ενώ μόνο στο ΑΧΕΠΑ, κατά την εφημερία που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, έγιναν 86 εισαγωγές περιστατικών Covid-19. Πρόσθεσε, δε, ότι το Ιπποκράτειο κατά την αυριανή του εφημερία θα έχει επικουρικά στήριξη από το Ιατρικό Διαβαλκανικό.

Διοικήτρια νοσοκομείου Ξάνθης, Ε. Ροφαέλα: «Είναι ελεγχόμενη η κατάσταση παρότι υπάρχουν αρκετά περιστατικά τις τελευταίες μέρες και όχι μόνο από Ξάνθη»

Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Ξάνθης η  Διοικήτρια κα Έλενα Ροφαέλα επεσήμανε ότι είναι ελεγχόμενη παρότι υπάρχουν αρκετά περιστατικά τις τελευταίες μέρες και όχι μόνο από Ξάνθη αλλά και από την Δράμα. Ανέφερε δε πως 8 ασθενείς από την Δράμα μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ξάνθης. Σ’ ότι αφορά τη ΜΕΘ ανέφερε πως υπάρχουν διασωληνωμένοι αλλά και ελεύθερες κλίνες. Σημείωσε δε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου Ξάνθης καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν αντιμετωπίσει 2 κύματα της πανδημία και έχουν αποκτήσει εμπειρία ενώ έχουν παρακολουθήσει και ειδικά σεμινάρια. Να σημειώσουμε πως έχει εκδοθεί εγκύκλιος που σε περίπτωση μη επάρκειας γιατρών προβλέπει την επίταξη των ιδιωτών γιατρών όπως και ιδιωτικές κλινικές αι νοσηλεία. Σημειώνεται επίσης πως ένα μέρος των κρουσμάτων με ήπια συμπτώματα το αναλαμβάνουν τα Κέντρα Υγείας και οι ιδιώτες γιατροί και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό στην παρούσα φάση γιατί διαφορετικά θα απευθύνονταν στο νοσοκομείο προκαλώντας συμφόρηση στο σύστημα.

Μαριάννα Ξανθόπουλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…