Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαρίσια ρολά με προσούτο

Μοσχαρίσια ρολά με προσούτο

0

120 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα (καθαρό βάρος), καβουρδισμένα

4 φιλέτα μοσχαρίσια (200 – 250 γρ. το καθένα)

150 γρ. προσούτο Ευρυτανίας

60 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

50 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. λευκό κρασί

150 γρ. νερό

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα φιστίκια. Χτυπάμε τις φέτες κρέατος σε ένα ξύλο κοπής με ένα σφυρί κρέατος. Μπορούμε να ζητήσουμε να μας το κάνει ο κρεοπώλης. Καλύπτουμε την επιφάνια του κρέατος με το προσούτο και πασπαλίζουμε με λίγα από τα φιστίκια, το τυρί και αλατοπιπερώνουμε. Προσέχουμε με το αλάτι γιατί το προσούτο και το τυρί είναι αρκετά αλμυρά.

Τυλίγουμε τις φέτες κρέατος σε ρολά και τα κόβουμε σε 2 – 3 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους. Περνάμε τα ρολά από το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν στο μαγείρεμα.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και ψήνουμε τα ρολά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα ρολά για 10 λεπτά ακόμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • keik_melitzana_feta-empros

    Κέικ με μελιτζάνα και φέτα

    1 μελιτζάνα μεγαλούτσικη 1 πιπεριά πράσινη 1-2 σκελίδες σκόρδο 4-5 σφικτές κόκκινες ντομάτ…
  • bares_dimitriakon-empros

    Σπιτικές μπάρες δημητριακών

    1 ποτήρι βρώμη 1 ποτήρι δημητριακά ολικής αλέσεως 1 ποτήρι ηλιόσπορους ή ξηρών καρπών της …
  • Σοκολατόψωμο

    700 γρ. αλεύρι 200 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 2 αυγά 60 γρ. βούτυρο Για …
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ με μελιτζάνα και φέτα

1 μελιτζάνα μεγαλούτσικη 1 πιπεριά πράσινη 1-2 σκελίδες σκόρδο 4-5 σφικτές κόκκινες ντομάτ…