Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μήνυμα και κάλεσμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής και από τις δυνάμεις του ΚΚΕ

Μήνυμα και κάλεσμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής και από τις δυνάμεις του ΚΚΕ

0

 Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων και οι σύλλογοι μεταπτυχιακών και οικότροφων φοιτητών καλούν σήμερα, στις 6.30 μμ σε αντιφασιστική συγκέντρωση

 Ανάγκη για την καθημερινή απομόνωση όσων σπέρνουν το φασιστικό και εθνικιστικό τους δηλητήριο

 Αντιφασιστικό κάλεσμα με αφορμή την αυριανή ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή διοργανώνουν και φορείς που υποστηρίζονται από τις δυνάμεις του ΚΚΕ, με μουσική εκδήλωση και συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στις 6.30 μμ στο θεατράκι της πλατείας.

Για την εκδήλωση και την επικείμενη δικαστική απόφαση η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, ο σύλλογος μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων και ο σύλλογος οικότροφων φοιτητών Ξάνθης διοργάνωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου. Εκ μέρους ων μεταπτυχιακών φοιτητών, ο Αλέξανδρος Σάρρος σημείωσε: «θεωρούμε ότι κι εμείς θέλουμε να πάρουμε θέση και σαν νέοι επιστήμονες παίρνουμε θέση απέναντι στις σκοταδιστικές αντιλήψεις. Το φασιστικό-εθνικιστικό δηλητήριο δεν έχει να κάνει μόνο με τα μυαλά των ανθρώπων, αλλά δρα και οργανωμένα απέναντι σε οποιονδήποτε «σηκώνει κεφάλι» για να διεκδικήσει, όπως έχουν δείξει οι επιθέσεις που έχουν κάνει σε συνδικαλιστές, μετανάστες ή η δολοφονία του Παύλου Φύσσα». Γι’ αυτό τόνισε ότι, «είναι επιτακτική η ανάγκη οργανωμένα να πάρουν θέση όλοι οι σύλλογοι και σωματεία και να καταδικαστεί αυτό το φασιστικό εγκληματικό μόρφωμα», ενώ ως προς τη δικαστική απόφαση και πιθανή μη καταδίκη για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ο ίδιος πρόσθεσε ότι, «δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο της Δικαιοσύνης και αυτό προκύπτει και από την απαράδεκτη απόφαση της Εισαγγελίας. Δεν επαναπαυόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε απόφαση, θα πρέπει να απομονώνονται καθημερινά οι φασίστες».

Η Μαριαλένα Πριοβόλου, εκ μέρους του συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών συμπλήρωσε με τη σειρά της ότι η συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση είναι σημαντική «για να στείλουμε και από την πόλη μας ένα δυνατό μήνυμα καταδίκης», ενώ ειδικά για το χώρο του πανεπιστημίου σημείωσε ότι «οι φοιτητές πρέπει να απομονώσουν κάθε έκφραση φασισμού και μαζί με τους εργαζόμενους, τους μαθητές να παλέψουν το σύστημα που γεννά τον φασισμό».

Ο Κώστας Βογιατζής, από την Ένωση Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης αναφέρθηκε σε μία κρίσιμη απόφαση, επισημαίνοντας, «εμείς λέμε ότι η απόφαση και απαιτούμε η απόφαση να καταδικάσει τα στελέχη, τους υπόδικους της ΧΑ, που τόσα χρόνια κυκλοφορούσαν ελεύθεροι, δεν έχουμε αυταπάτες ότι το ζήτημα τελειώνει με την απόφαση του δικαστηρίου. Ο φασισμός ουσιαστικά μπορεί να χτυπηθεί μόνο από το εργατικό κίνημα και πρέπει να δοθεί απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Αυτό το χαρακτήρα έχει και η εκδήλωση που διοργανώνουμε. Είναι κρίσιμο να μαζικοποιηθεί η αντίδραση και στην Ξάνθη γιατί είχαμε κρούσματα και στην πόλη μας».

Ως προς την ξεχωριστή διοργάνωση αντιφασιστικής εκδήλωσης από τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς ο ίδιος σημείωσε ότι, «εμείς κάναμε κάλεσμα για ανοιχτή σύσκεψη στα τέλη του Σεπτέμβρη. Από εκεί και πέρα κάθε συλλογικότητα μπορεί αυτοβούλως να εκδηλώσει τη δική του κινητοποίηση» και πρόσθεσε, «δεν είναι δυνατόν συλλογικότητες, πολιτικοί χώροι να διοργανώνουν μαζί με κυβερνήσεις και κόμματα που ήταν δεκανίκια και βοήθησαν στη γιγάντωση στη ΧΑ. Δε μπορείς με αυτούς να κατεβαίνεις σε κοινές συγκεντρώσεις. Πολεμώντας τους ναζί της ΧΑ πρέπει να πολεμήσεις και το ίδιο το σύστημα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…