1 κιλό τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 μελιτζάνες φλάσκες
6 μεγάλες πατάτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2-3 κόκκους μπαχάρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τις πατάτες. Τις αφήνουμε να σιγοψηθούν για λίγα λεπτά μετά προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ και συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να καλυφθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 35΄. Στο μεταξύ έχουμε κόψει τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια, τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τις ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15΄. Όταν μισογίνουν οι πατάτες, προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τις ψημένες μελιτζάνες. Σιγοβράζουμε για επιπλέον 15΄ και προσθέτουμε στο τέλος το μαϊντανό.