Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μ. Μαυροματάκη: Η Τρ. Πειραιώς στηρίζει σταθερά τις συναλλαγές χρυσού

Μ. Μαυροματάκη: Η Τρ. Πειραιώς στηρίζει σταθερά τις συναλλαγές χρυσού

0

Η επικεφαλής του δικτύου Β. Ελλάδος της Τρ. Πειραιώς Μαρία Μαυροματάκη εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία του Piraeus Gold στη Θεσσαλονίκη, ενός σημείου αποκλειστικά για συναλλαγές χρυσού, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι η αγορά αγκάλιασε αμέσως τη νέα αυτή δραστηριότητα.

Κυρία Μαυροματάκη, πότε ξεκίνησε η λειτουργία του Piraeus Gold στη Θεσσαλονίκη;

Από τις 21 Αυγούστου 2020 το Piraeus Gold της Θεσσαλονίκης παρέχει τις υπηρεσίες του στο κοινό. Στεγάζεται στο κατάστημα της οδού Ίωνος Δραγούμη 5, στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Σε ένα σημείο, όπου αιώνες τώρα κτυπάει η καρδιά του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας της Θεσσαλονίκης. Ήδη η κίνηση στο Piraeus Gold της είναι σημαντική και προέρχεται τόσο από τη Θεσσαλονίκη, όσο και από άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος. Από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας αποδείχθηκε ότι καλύπτει υπαρκτές ανάγκες της αγοράς, τις οποίες η τράπεζα αφουγκράστηκε. Σημειώστε ότι είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που η τράπεζα Πειραιώς πρωτοπορεί και προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Έχει προηγηθεί το e-branch, το πλήρως αυτοματοποιημένο τραπεζικό κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή 80 και λειτουργεί τις καθημερινές με διευρυμένο ωράριο, αλλά και τα Σάββατα.

Ποιες ανάγκες εξυπηρετεί η δημιουργία των Piraeus Gold;

Tα Piraeus Gold, που σήμερα λειτουργούν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο, προσφέρουν άμεσες και εξειδικευμένες υπηρεσίες επενδυτικού χρυσού, όπως πώληση, αγορά, εκτίμηση καθώς και φύλαξη. Στην ουσία διευρύνουν, συμπληρώνουν και παράγουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα χρυσού που η Τράπεζα μας προσφέρει στους καταναλωτές από το 2005, μέσω του συνόλου του δικτύου της. Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι του Piraeus Gold στελεχώνονται από εξιδεικευμένους εκτιμητές και διαθέτουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας –συγκεκριμένα φασματογράφο-, διασφαλίζοντας την παροχή υψηλού επίπεδου υπηρεσιών. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ο έλεγχος γνησιότητας και η εκτίμηση της αξίας των χρυσών λιρών και ράβδων χρυσού γίνεται την ίδια στιγμή, παρουσία του πελάτη, προσφέροντας την δυνατότητα διενέργειας άμεσων συναλλαγών. Φύλαξης ή και άμεσης αγοράς από την τράπεζα.

Οι υπηρεσίες αυτές απευθύνονται μόνο στους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς;

Στο Piraeus Gold μπορούν να απευθύνονται όλοι όσοι επιθυμούν να προβούν σε συναλλαγές προϊόντων χρυσού, σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον. Είτε είναι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς, είτε όχι. Δεν απαιτείται προγραμματισμένο ραντεβού.

Μπορείτε να δώσετε περισσότερα στοιχεία για τις υπηρεσίες των Piraeus Gold;

Ο χρυσός αποτελεί μία από τις πλέον διαχρονικές αξίες παγκοσμίου κύρους και καθολικής αναγνωρισιμότητας. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μοναδική εμπορική τράπεζα στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται σε προϊόντα και υπηρεσίες χρυσού τα τελευταία 15 χρόνια. Μέσω του μεγαλύτερου και πιο δυναμικού τραπεζικού δικτύου στη χώρα μας, οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι: πώληση, αγορά, εκτίμηση και φύλαξη σε ειδικούς λογαριασμούς, τόσο για χρυσές λίρες, όσο και για ράβδους χρυσού.

Ποια είναι η σχέση σας με το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Ηνωμένου Βασιλείου;

Το «The Royal Mint», το βασιλικό Νομισματοκοπείο του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι το κατ’ εξοχήν αρμόδιο όργανο για την κοπή βρετανικών νομισμάτων, με «ναυαρχίδα» του τη χρυσή λίρα Αγγλίας. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι εντεταλμένος αντιπρόσωπος και διανομέας του βασιλικού Νομισματοκοπείου, για τη διάθεσή χρυσών λιρών Αγγλίας στη χώρα μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γεωργιάδης: Το γιορτινό καλάθι θα έχει εκπλήξεις – Δεν είναι τυχαίο ότι πέφτει ο πληθωρισμός

Στις 14 Δεκεμβρίου οι ανακοινώσεις Το «καλάθι του νοικοκυριού» συγκρατεί τις τιμές των προ…