500 γρ. φιογκάκι
3 μελιτζάνες φλάσκες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 ψητή πιπεριά φλωρίνης
2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με πιρούνι σε διάφορα σημεία της επιφάνειάς τους. Τις τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά κι έπειτα προσεκτικά τις ξεφλουδίζουμε με ένα μαχαιράκι.
Μεταφέρουμε τη σάρκα τους σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) ή μπλέντερ. Προσθέτουμε το σκόρδο, την ψητή πιπεριά, το ξύδι, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη μισή ποσότητα φέτας και τη μισή ποσότητα μαϊντανού και πολτοποιούμε.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το φιογκάκι Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν μαζί με την κρέμα μελιτζάνας. Ανακατεύουμε καλά να δέσουν τα υλικά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά πασπαλίζοντάς τα με την υπόλοιπη φέτα και το μαϊντανό.