Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εργαστήρι μεθοδολογίας διαχείρισης έργων από το «Xanthi Tech Lab»

Εργαστήρι μεθοδολογίας διαχείρισης έργων από το «Xanthi Tech Lab»

0

 Σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία

 Το Xanthi Tech Lab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας διοργανώνει το διαδικτυακό εργαστήριο «Active Communities Tools_ACT», το οποίο θα καλύψει με κατανοητό τρόπο τη μεθοδολογία της διαχείρισης έργων («project management») με κοινωνικό αντίτυπο από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι την εφαρμογή της.

Το «Active Communities Tools» σχεδιάστηκε από το «FEAST Greece», την πλατφόρμα υποστήριξης δημιουργικών ιδεών, και στοχεύει να εμπνεύσει και να ενεργοποιήσει τις τοπικές κοινότητες να αναλάβουν ενεργό ρόλο για την ευημερία του τόπου τους, υλοποιώντας δράσεις και παρεμβάσεις με βιώσιμες πρακτικές.

Δοκιμασμένα μοντέλα διαχείρισης, εφαρμοσμένες μελέτες περιπτώσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και μια χρήσιμη εργαλειοθήκη θα συνδράμουν στην ενδυνάμωση των μελών της κοινωνίας των πολιτών, των ενεργών πολιτών και των άτυπων δημιουργικών ομάδων της Ξάνθης και των γύρω περιοχών.

Απευθύνεται σε άτομα, τυπικές και άτυπες ομάδες πολιτών που βρίσκονται στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης ενός έργου και αναζητούν βασικές γνώσεις, ώστε να μεταπηδήσουν από την ιδέα στην πράξη.

Μετά το τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να κατανοούν

πώς να συνδέουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με μια επιδραστική ιδέα δράσης που θα επουλώσει ένα ζήτημα, ποια είναι τα στάδια υλοποίησης ενός έργου από το σχεδιασμό μέχρι τη διαχείριση ενός πρότζεκτ, όπως στοχοθεσία, όραμα και αποστολή, ρόλοι και ευθύνες των μελών της ομάδας, συνεργασία με εθελοντές, συνεργάτες και χρηματοδότες, επικοινωνία με την τοπική κοινότητα, οικονομική βιωσιμότητα, αξιολόγηση. Και τέλος, ποιος είναι ο κύκλος ζωής ενός έργου: (Σχεδιασμός – Προγραμματισμός – Αξιολόγηση) και πως επιμηκύνεται.

 Πληροφορίες

Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί με τις αρχές της ασύγχρονης ημιαυτόνομης τηλεκπαίδευσης, σεβόμενο τα μέτρα κατά των συναθροίσεων και τους περιορισμούς διασποράς του ιού Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα έχουν πρόσβαση σε μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις, όπου θα μπορούν να επιλέγουν μόνοι τους το προσωπικό εκπαιδευτικό χρονικό πλαίσιο που θα τις παρακολουθήσουν και στη συνέχεια σε προκαθορισμένες συναντήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης με την εισηγήτρια του εργαστηρίου θα αξιοποιήσουν το παρεχόμενο εκπαιδευτικό υλικό μέσω συζητήσεων και αναλύσεων καλών πρακτικών για την ανάπτυξη των προσωπικών τους πρότζεκτ.

Για τη βέλτιστη κατανόηση του εργαστηρίου, ενθαρρύνουμε τους συμμετέχοντες να φέρουν τις ιδέες τους για την υλοποίηση έργων, ώστε να εργαστούν πάνω σε αυτές ως σενάρια μελέτης περιπτώσεων.

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι από τις19 Οκτωβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το «Xanthi TechLab» στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης στο τηλέφωνο 2541 022415, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση xanthitechlab@gmail.com.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Δύο κείμενα για την ιστορία της αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού» του Perry Anderson

Πρόκειται για ένα σημαντικό τεκμήριο στον διάλογο για την ιστορία της ισραηλινό-παλαιστινι…