Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη: Στο επίπεδο 2 όλη η ΑΜΘ πλην Δράμας

Αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη: Στο επίπεδο 2 όλη η ΑΜΘ πλην Δράμας

0

Από το «πράσινο» επίπεδο στο «κίτρινο» πέρασαν μετά την αύξηση των κρουσμάτων Καβάλα και Έβρος

 Για τις αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη ασφάλειας και προστασίας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων ανά περιοχές ενημέρωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς. Σε αυτές τις αλλαγές συμπεριλαμβάνεται και η αύξηση του επιπέδου από πράσινο σε κίτρινο για τον Έβρο και την Καβάλα, ενώ στο ίδιο επίπεδο (2) παραμένουν Ξάνθη και Ροδόπη. Στο επίπεδο 1 μένει η Δράμα.

Υπενθυμίζεται ότι από την Πέμπτη το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ανέβηκε στο επίπεδο 4-Αυξημένου Κινδύνου, ενώ οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών ανέβηκαν και πέρασαν στο επίπεδο 3-Αυξημένης Επιτήρησης.

Το επίπεδο συναγερμού επίσης αυξήθηκε από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, και Σποράδων, οι οποίες ανεβαίνουν και περνούν στο επίπεδο 2-Επιτήρησης από το επίπεδο 1-Ετοιμότητας. Δηλαδή, οι περιοχές αυτές από πράσινες περιοχές γίνονται κίτρινες. Στην περίπτωση των Σποράδων η αναβάθμιση αφορά μόνο τη νήσο Σκιάθο και όχι στη Σκόπελο και στην Αλόννησο που παραμένουν πράσινες.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και καλά νέα, καθώς η Επιτροπή αποφάσισε ότι από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου το επίπεδο συναγερμού μειώθηκε στις ακόλουθες περιοχές:

– Οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηρακλείου Κρήτης, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου, που ήταν στο επίπεδο 3, δηλαδή στο πορτοκαλί, μειώνεται ο βαθμός συναγερμού τους και περνούν στο επίπεδο 2, δηλαδή στο κίτρινο.

– Όσον αφορά στα νησιά της Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, παρόλο που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής, με δεδομένη τη μη χωροταξική τους εγγύτητα με τις μητροπολιτικές ηπειρωτικές ενότητες, πηγαίνουν από το πορτοκαλί στο κίτρινο. Δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 στο επίπεδο 2, πλην της Σαλαμίνας που σχετίζεται με μετακινήσεις από και προς τον Πειραιά.

– Ενώ στο πράσινο από το κίτρινο, δηλαδή στο επίπεδο 1 από το επίπεδο 2, κατεβαίνουν και περνούν οι- Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Λακωνίας και Πάρου.

– Επίσης, πράσινες από πορτοκαλί, έγιναν από τη Δευτέρα οι Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Κέας-Κύθνου, δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3-Αυξημένης Επιτήρησης, στο επίπεδο 1-ετοιμότητας.

Άρα, το επίπεδο συναγερμού αλλάζει σε 24 από τις 74 συνολικά Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας, με 13 Περιφερειακές Ενότητες να παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα και να κατεβαίνουν επίπεδο συναγερμού, ενώ σε 11 Περιφερειακές Ενότητες το ιικό φορτίο αυξάνεται και κατ’ επέκταση και το επίπεδο συναγερμού.

Από τη Δευτέρα, λοιπόν, η εικόνα του χάρτη διαμορφώθηκε ως εξής:

– 25 Περιφερειακές Ενότητες στο Επίπεδο 1-Ετοιμότητας – πριν από 14 ημέρες ήταν 26.

– 33 Περιφερειακές Ενότητες στο Επίπεδο 2-Επιτήρησης – πριν από 14 ημέρες ήταν 25.

– 14 Περιφερειακές Ενότητες στο Επίπεδο 3-Αυξημένης Επιτήρησης – πριν από 14 ημέρες ήταν 23.

– Και 2 Περιφερειακές Ενότητες στο Επίπεδο 4-Αυξημένου Κινδύνου. Καμία περιοχή δεν ήταν σε αυτό το βαθμό συναγερμού πριν από 14 ημέρες.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…