Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Σωρεία διακινήσεων μεταναστών με κλεμμένα οχήματα στην ΑΜΘ

Σωρεία διακινήσεων μεταναστών με κλεμμένα οχήματα στην ΑΜΘ

0

Εντοπίστηκαν δύο περιπτώσεις στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας. Τα οχήματα είχαν κλαπεί ώρες νωρίτερα. Άλλη μία υπόθεση διακίνησης αναχαιτίστηκε στη Ροδόπη

 Συνελήφθησαν την Πέμπτη, στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, τρεις διακινητές, δύο αλλοδαποί και ένας ελληνικής υπηκοότητας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στον κόμβο Θαλασσιάς της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με την συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης συνέλαβαν τον ένα διακινητή, διότι οδηγώντας ένα φορτηγάκι μετέφερε, παράνομα, πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι το όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε στο παραπάνω σημείο. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή στις 21-10-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Αρριανών – Δαρμένης Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν άλλο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα έξι μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει, καθόσον συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Στην τρίτη περίπτωση, σε οικισμό της Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον άλλο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, δύο μη νόμιμους μετανάστες. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα για το παραπάνω έχει δηλωθεί κλοπή στις 20-10-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι οι αλλοδαποί οδηγοί στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…