73 %

0

Δεν ξέρω πως σας φαίνεται σαν ποσοστό, σε μένα πάντως εμφανίζεται ως τεράστιο. Είναι το ποσοστό της θαλάσσιας επιφάνειας του πλανήτη μας στο σύνολο  της πλανητικής  επιφάνειας.  Το υπόλοιπο 27% είναι η ξηρά. Τώρα από την ξηρά αν αφαιρέσουμε την επιφάνεια της Ευρώπης που είναι Ελληνικό όνομα, την επιφάνεια της Ασίας που είναι επίσης Ελληνικό όνομα (ο Άσιος, γιός του Έλληνα Βασιλιά Δάρδανου- τα Δαρδανέλια) και αν σε αυτό προσθέσουμε και την Αμερική από το όνομα Όμηρος του Αμέρικο Βεσπούτσι θα διαπιστώσουμε πως ο πλανήτης Γη Ελληνοκρατείται.

Ας το διερευνήσουμε και λίγο παραπέρα. Το 73% της θαλάσσιας επιφάνειας αποτελείται από πολύ μεγάλες θάλασσες που σε όλη την υδρόγειο αποκαλούνται ευθαρσώς ως Ωκεανοί. Υπάρχει ο Ατλαντικός Ωκεανός, ο Ειρηνικός, ο Ινδικός, ο Βόρειος παγωμένος Ωκεανός, και η περιοχή της Ανταρκτικής. Μα ωκεανός βγαίνει από τις λέξεις ‘’ωκεία ναύς’’, τουτέστιν γρήγορο καράβι, γιατί δεν μπορείς να διασχίσεις τον Ειρηνικό με μία μικρή ψαρόβαρκα, χρειάζεσαι αναμφίβολα ένα γρήγορο καράβι αν θέλεις να προλάβεις εν ζωή τους συγγενείς σου στην άλλη άκρη της υφηλίου.

Το Ελληνικό γεννοβόλο μυαλό γέννησε τον έρωτα, αυτόν που τόσο μιαρά κατηγορούν όλες οι θρησκείες. Ο έρωτας λοιπόν έκανε ψηλά το χάος και από κάτω την γή. Το χάος και η γη ζευγάρωσαν τα άτιμα και γέννησαν τον Ωκεανό και την Τηθύ. Βλέπουμε λοιπόν πως οι τεράστιες θάλασσες πήραν τα ονόματά τους κατ αποκλειστικότητα από την Ελληνική Μυθολογία-Ιστορία. Όλες οι απέραντες θάλασσες ονοματίσθηκαν από τους Έλληνες, του μεγάλους θαλασσοπόρους, εμπόρους, διακινητές αγαθών σε όλη την γη.  Απ άκρου σε άκρο το όνομα έχει Ελληνική προέλευση και σφραγίδα. Δεν είπε κανένας την θάλασσα ως  Mare όπως οι Λατίνοι, που και αυτό είναι επίσης Ελληνικό αφού προέρχεται από το μύριος που σημαίνει μεγάλη ποσότητα εξ ού και το εκατομμύριο, η πλημύρα.

Τελικά αυτός ο πλανήτης (planet λέγεται σε πολλές άλλες γλώσσες, από το ρήμα πλανώμαι), γυρίζω άσκοπα στον αέναο χώρο, που πραγματικά αυτό συμβαίνει, πέραν των βαθυτάτων επιστημονικών απόψεων του Σεβασμιωτάτου Θεσσαλονίκης. Στην συνολική της ονομασία η γη έχει Ελληνικό όνομα και στις κατ ιδίαν αναφορές έχει και πάλι Ελληνικά ονόματα. Ο αγαπημένος μας γαλάζιος πλανήτης βρίθει Ελληνικότητας με βεβαιωμένες γεωγραφικές και ιστορικές αποδείξεις. Βέβαια ,αυτή την ολοκληρωτική Ελληνικότητα αμφισβητεί τελευταίως η φυλή των Μογγόλων, ελπίζω να μην θελήσει να διεκδικήσει και τον Ινδικό Ωκεανό λόγω κεκτημένης ταχύτητος στην διεκδίκηση του πανάρχαιου Ελληνικού Αρχιπελάγους του Αιγαίου.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, δεν έχουν την δυνατότητα και το χάρισμα να μπορούν να λένε ψέματα, η γεωγραφία είναι επιστήμη καταμέτρησης και ονομασίας επιφανειών. Η γεωγραφία λοιπόν απεφάνθη, το 73% της γης έχει Ελληνική ονοματοδοσία, το λένε ‘’Ωκεανό’’. Η Ελλάδα μπορεί σήμερα να είναι μικρή στο δέμας, αλλά υπερφυσικών μεγεθών σε ιστορία , γλώσσα και φώς, ατελείωτο φώς, που φέγγει πέρα από τα όρια του πλανήτη μας, του ηλιακού μας συστήματος ακόμη και πέρα από τον γαλαξία μας. Νεφέλωμα της Ανδρομέδας-2.500.000 έτη φωτός μακριά. Κάτι άλλο;

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κώστας Βάρναλης, Εμμανουήλ Ροΐδης και Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα

Αφιέρωμα στα 50 χρόνια από τον θάνατο του Κώστα Βάρναλη (1884-1974) Το 2024 τιμούμε τα 50 …