Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το αίτημα για αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο φέρνει στη Βουλή ο Χ. Ζεϊμπέκ

Το αίτημα για αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο φέρνει στη Βουλή ο Χ. Ζεϊμπέκ

0
zeibek vouli

Με επερώτηση στους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Υποδομών

 Σημειώνει ότι δε δόθηκε απάντηση στο αίτημα της σχολικής εφορείας από την υφυπουργό παιδείας

Ερώτηση στους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Υποδομών απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ξάνθης, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα του Μειονοτικού Γυμνασίου- Λυκείου Ξάνθης. Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Μειονοτικό Γυμνάσιο- Λύκειο της Ξάνθης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της παλαιότητας του, ενώ δεν υπάρχουν οι υποδομές για εργαστηριακές αίθουσες, με τον αύλειο χώρο να είναι πολύ μικρός. Επισήμανε, μάλιστα, πως το μειονοτικό σχολείο λειτουργεί με δύο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή, εν αντιθέσει με τα άλλα σχολεία, καθεστώς που επανήλθε έπειτα από την αύξηση του αριθμού των μαθητών. Για το ζήτημα, είχε τεθεί προηγούμενο αίτημα από την σχολική εφορεία του σχολείου, κάτι που αρνήθηκε η Υφυπουργός Παιδείας, κα. Ζαχαράκη, καθώς όπως σημείωσε δεν έχει βρεθεί καταγεγραμμένο κάποιο τέτοιο αίτημα. Ως εκ τούτου, η σχολική εφορεία επανάφερε το αίτημα, χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ζεϊμπέκ, η σχολική εφορεία έχει ήδη προτείνει ως άμεσο μέτρο την τοποθέτηση αιθουσών ΠΡΟΚΑΤ στον χώρο του Παραρτήματος του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου ή την ανεύρεση κάποιου άλλου κτιρίου, μέχρις ότου καταστεί δυνατή η κατασκευή νέου σχολείου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς τι προτίθενται να πράξουν προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Ξάνθης, αν προτίθενται να εκκινήσουν τις διαδικασίες για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου, σύμφωνα με το αίτημα της σχολικής εφορείας του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Ξάνθης, ή αν είναι διατεθειμένοι να εξετάσουν την πρόταση για τοποθέτηση επιπλέον αιθουσών ΠΡΟΚΑΤ στο παράρτημα του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου ή την ανεύρεσης νέου κτιρίου, ως βραχυπρόθεσμη λύση στο κτιριακό πρόβλημα του σχολείου. Τέλος, ερωτά για τον τρόπο με τον οποίο προτίθενται να συμβάλουν, ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία των μαθητών του σχολείου, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…