Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η μνήμη των θυμάτων της μικρασιατικής καταστροφής τιμήθηκε στην Ξάνθη

Η μνήμη των θυμάτων της μικρασιατικής καταστροφής τιμήθηκε στην Ξάνθη

0

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Προσφυγικού Ελληνισμού

 «Αλησμόνητες Πατρίδες»: «Η κοινή μνήμη του χαμού, της μαζικής καταστροφής του ξεριζωμού …οι κοινές αναμνήσεις … οι κοινοί ήχοι και οι κοινές εικόνες είναι αυτό που είμαστε. “Είμαστε η μνήμη που έχουμε”»

Η μνήμη των θυμάτων της μικρασιατικής καταστροφής τιμήθηκε στην Ξάνθη την Κυριακή, με τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ΠΕ Ξάνθης.

Πραγματοποιήθηκε το πρωί επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε ομιλία του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Ξάνθης αρχιμανδρίτη Σωφρόνιου Γκουτζίνη. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων και αποστάσεων στο Μνημείο του Προσφυγικού Ελληνισμού

Σχετικά ο σύλλογος Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες» σημείωσε, «Η κοινή μνήμη του χαμού, της μαζικής καταστροφής του ξεριζωμού …οι κοινές αναμνήσεις … οι κοινοί ήχοι και οι κοινές εικόνες είναι αυτό που είμαστε. “Είμαστε η μνήμη που έχουμε”. Και του χρόνου με υγεία !».

Από την πλευρά του σε ανάρτηση ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης ανέφερε: «τιμήσαμε την λυπηρή επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρας Ασίας από το τουρκικό κράτος. Διατηρούμε έτσι ζωντανή την μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν όντας θύματα μιας θηριωδίας. Δεν ξεχνάμε ότι χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, μέσα σε δύσκολες συνθήκες για να δημιουργήσουν από το μηδέν νέες. Χρέος μας αποτελεί η διαφύλαξη της ιστορίας απέναντι στους προγόνους μας καθώς και η αναγνώριση της Γενοκτονίας παγκόσμια».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …