Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

0

Ποιος ο μέντοράς του;
Απορίες δημιούργησε ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης με την απάντησή του προς τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αθ. Κριτσίνη.
Απορίες μάλιστα ως προς το τελευταίο απόσπασμα της απάντησής του που αναφέρει:
«Μην παρασύρεται από τον μέντορά του και τις εμμονές του για εισαγγελείς εφετών και Αρείου Πάγου για σκάνδαλα και διαπλοκές στο δήμο Αβδήρων, γιατί πολιτικά θα ξαναποτύχει, όπως και ο μέντοράς του».
Τίθεται ως εκ τούτου το εύλογο ερώτημα. Ποιος είναι ο άγνωστος μέντορας του Κριτσίνη ο οποίος μάλιστα έχει αποτύχει κατά το παρελθόν;
Κάθε βοήθεια δεκτή ως προς τη λύση του γρίφου.
Γ.Δ.


Άρχισε το χτίσιμο
Αισιόδοξα τα λόγια τόσο του νέου ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ Ξάνθη όσο και του προπονητή.
Οι δύο άνδρες δεν έκρυψαν την επιθυμία τους να εργαστούν για να δημιουργήσουν ένα αξιόλογο σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει στη Β΄Εθνική.
Παράλληλα, δεν αρνήθηκαν την στόχευση για άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, ενώ δεν ξέχασαν να επαινέσουν και τους φιλάθλους της ομάδας τους οποίους θέλουν κοντά στους παίκτες για να υλοποιηθεί η στόχευση της ανόδου.
Ως προς τους στόχους και τις δηλώσεις, όλα όμορφα και ωραία. Εκείνο που θα μετρήσει θα είναι και η στελέχωση της ομάδας με ικανούς παίκτες και έμπειρους προπονητές και υπόλοιπα άτομα που όλοι μαζί αποτελούν το σύνολο που θα δώσει τον αγώνα.
-Εν αναμονή λοιπόν.
Γ.Δ.


Συνέβη δίπλα μας
Στην Καβάλα ο εκεί δήμος μας έβαλε γυαλιά.
Τι έκανε; Τοποθέτησε ειδικά πτυσσόμενα κολωνάκια στη συνοικία του Αγίου Νικολάου. Στόχος, η αποτροπή της παράνομης εισόδου στη συνοικία και στάθμευσης οχημάτων.
Παράλληλα, σε συγκεκριμένες ώρες 7-9 το πρωί και 3 έως 5 το απόγευμα θα γίνεται η τροφοδοσία των καταστημάτων.
Απλά πράγματα δηλαδή, όπως το αυγό του Κολόμβου και οι κάτοικοι βρίσκουν την ησυχία τους.
Συμφωνούν οι δικοί μας στην Παλιά Πόλη; Ιδού το ερώτημα και αναμένεται η απάντηση, αφού γίνει αποδεκτό πως η πλατεία Μητροπόλεως και οι πέριξ αυτής δρόμοι δεν είναι χώροι πάρκινγκ για επισκέπτες.
Γ.Δ.


Λάθος μήνυμα δίνουν
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ με τα στοιχεία που έχει και έδωσε στη δημοσιότητα, διαπιστώνει πως οι μετακινήσεις του Αυγούστου ήταν πιο ασφαλείς.
Μάλιστα εκφράζει την διαπίστωση πως η υπερβολική ταχύτητα παραμένει η πιο συχνή αιτία παραβάσεων.
Μάλιστα σε σύνολο 8.440 παραβάσεων, στον σχετικό πίνακα που δημοσιοποιεί, αναφέρει 1494 παραβάσεις από υπερβολική ταχύτητα.
Έχουμε όμως μια ένσταση ως προς το περιεχόμενο της παράβασης αυτής για τον εξής λόγο. Δηλαδή, η Τροχαία καταγράφει ως υπερβολική ταχύτητα κι αυτούς που ξεπερνούν το όριο των 40, 50, 70 χιλιομέτρων που ορίζουν οι διάφορες πινακίδες. «Υπερβολική» ταχύτητα επομένως δεν είναι. Την καταγράφουν ως τέτοια λόγω των πινακίδων και μόνον.
Γ.Δ.


Χαρά και ικανοποίηση
Δεν σας το κρύβουμε αγαπητοί αναγνώστες πως νιώθουμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός πως «βγήκε στον αέρα» ο διαγωνισμός για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη μας όπως και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειάς μας.
Πάνε χρόνια πολλά που υποστηρίζαμε την επέκταση του φυσικού αερίου και στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης.
Δυστυχώς η μέρα αυτή άργησε αρκετά. Εμείς όμως, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, έχουμε προετοιμαστεί στα γραφεία μας ως πηγή θέρμανσης το φυσικό αέριο. Είμαστε έτοιμοι, με καυστήρα, φαν-κόιλ κλπ. Μένει να γίνει η σύνδεση στο δίκτυο που θα κατασκευαστεί. Μάλιστα φιλοδοξούμε να είμαστε από τους πρώτους που θα υλοποιήσουν τη σύνδεση.
Γι’αυτό η χαρά μας. Διότι την περιμέναμε τη στιγμή πολλά χρόνια και επιτέλους ήρθε η δικαίωση.
Γ.Δ.


Πολιτικός «καύσωνας» στον δήμο Αβδήρων
Το καλοκαίρι πέρασε αλλά τώρα έπιασε …πολιτικός καύσωνας στον δήμο Αβδήρων! Στον εισαγγελέα πάει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σάκης Κριτσίνης,  τον νυν και τoν πρώην δήμαρχο αλλά και όσους έβαλαν υπογραφές σε αποφάσεις.   Με 32 (!) ερωτήματα – καταγγελίες που αφορούν 3 πρώην δημοτικές επιχειρήσεις των τριών πρώην δήμων που συγχωνεύτηκαν σε μία ο κ. Κριτσίνης καταγγέλλει και  κατακεραυνώνει όλους όσους εμπλέκονται υποστηρίζοντας ότι δόθηκε παράνομο ΑΦΜ στην δημοτική επιχείρηση που προέκυψε από τις συγχωνεύσεις καθώς οι άλλες δεν έχουν εκκαθαριστεί και αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν ελλείμματα που η πρώην και η νυν δημοτική αρχή προσπαθούν να καλύψουν.  Ο δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδης αντεπιτίθεται υποστηρίζοντας είπε ότι δεν έχει τίποτε να κρύψει και ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα η δημοτική επιχείρηση και ότι ο κ, Κριτσίνη προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στον δήμο καθοδηγούμενος από τον μέντορά του τον οποίο βέβαια και δεν κατονομάζει υπονοώντας ότι αυτός (μέντορας) έχει ίδια συμφέροντα.
Η αλήθεια είναι ότι το ύφος και η εμμονή στη δικαστική εμπλοκή κάτι μας θυμίζει. Υπάρχουν στον τόπο μας πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες που έχουν εμμονή με τις δίκες αντιπάλων τους και περνούν την μισή θητεία τους στις δικαστικές αίθουσες. Κάποιος ή κάποιοι κινούν τα νήματα πίσω απ’ τον μπερντέ και είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία.
Αλλά ας μην προτρέχουμε: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και εφόσον ο κ. Κριτσίνης επέλεξε μέσα από τις δικαστικές αίθουσες να ασκεί αντιπολίτευση ας το σεβαστούμε και ας περιμένουμε τις αποφάσεις.
Μ.Ξ.


Υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου;
Το ερώτημα δημοτικών παρατάξεων του δήμου Ξάνθης μόνον εάν υπάρχει ή όχι για το τάδε θέμα απόφαση δημοτικού συμβουλίου, μ’ όλο το σεβασμό, έχει καταντήσει αστείο, εάν όχι γελοίο πλέον.
Στην ιστορία αυτή της νέας «φάμπρικας» πρωτοστατεί η «Νέα Ξάνθη» του Λύρατζη. Δικαιολογώ την «ανησυχία» του Πασχάλη, έχει υποχρεώσεις, δεν μπορεί ν’αρνηθεί στο φίλο του ο οποίος και γράφει τα σχετικά κείμενα.
Δεν θα επεκταθώ στις υπόλοιπες παρατάξεις που παρασύρθηκαν και πλειοδοτούν κι αυτές στο ερώτημα του αν υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ή όχι για το παραμικρό.
Ναι κύριοι, δεν υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. να πάει ο δήμαρχος για κατούρημα…
-Έλεος πια μ’αυτού του είδους την αντιπολίτευση. Σταματήστε την, δεν σας βοηθά…
Γ.Δ.


Οι επιλογές μας χαρακτηρίζουν
Οι πράξεις, οι ενέργειες, οι επιλογές μας χαρακτηρίζουν.
Όταν επιλέγεις ν’ ακούς το τάδε ραδιόφωνο, την τάδε τηλεόραση και την εφημερίδα του Χίου, ε, δεν χρειάζεται και σκέψη ιδιαίτερη για να καταλάβεις πως σκέφτεται ο άνθρωπος που κάνει τις επιλογές αυτές.
Είμαστε επομένως οι επιλογές μας. Από τα απλά και καθημερινά, όπως τα παπούτσια, τα ρούχα, την διατροφή που θα επιλέξουμε, μέχρι τις σοβαρές επιλογές που είναι το κόμμα που θα υποστηρίξουμε, τους φίλους που θα κάνουμε, την εφημερίδα που θα διαβάσουμε, ποιες εκπομπές θα δούμε, ποια βιβλία θα διαβάσουμε, ποιον υποψήφιο βουλευτή θα ψηφίσουμε ή ποιον δήμαρχο.
Όλα στη ζωή λίγο ή πολύ είναι θέμα επιλογής. Καλής ή μέτριας. Όποια κι αν είναι όμως μας χαρακτηρίζει.
-Ας μην το ξεχνούν αυτό οι συμπολίτες.
Γ.Δ.


Δεν είναι «άποψη» η κάθε ανοησία
Διαδήλωσαν την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα – και στην Ξάνθη- οι πολέμιοι της χρήσης μάσκας στα σχολεία, και πολλοί από αυτούς βγήκαν με αυτοπεποίθηση αυθεντίας να αναπτύξουν στα ΜΜΕ τις «απόψεις» τους για τις ψυχολογικές και σωματικές βλάβες που προκαλεί η μάσκα στα παιδιά, για την συνωμοσία της πανδημίας κλπ.
Βέβαια η κάθε ανοησία που μπορεί να εκστομίσει κάποιος δεν είναι άποψη. Μπορεί κάποιος να πει ότι ένα άλμα στο κενό από τον 5 όροφο μιας πολυκατοικίας δεν προκαλεί καμία βλάβη στον άνθρωπο. Μπορεί κάποιος να πει ότι ο καρκίνος θεραπεύεται διαβάζοντας κόμικς. Μπορεί κάποιος να πει πως ο πιο ασφαλής τρόπος οδήγησης στην πόλη είναι με δεμένα τα μάτια. Μπορεί κάποιος να αμφισβητεί και την ύπαρξη της Αφρικής γιατί δεν την έχει δει. Όλα αυτά όμως δεν είναι απόψεις αλλά γελοιότητες.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την πανδημία. Η άρνηση του ιού, η άρνηση της πανδημίας, ο φόβος για τη μάσκα, η βεβαιότητα ότι ο εμβολιασμός έχει σκοτεινά κίνητρα, η πεποίθηση ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έχουν πεθάνει είναι κομμάτια μιας σκοτεινής συνωμοσίας, όλα αυτά δεν είναι απόψεις. Μπορεί να είναι προσπάθειες εξαπάτησης από πονηρούς ή σκέτες ανοησίες από αφελείς, αλλά απόψεις δεν είναι.
Το «η Γη είναι σφαιρική» και το «η Γη είναι επίπεδη» δεν είναι δύο απόψεις. Η πρώτη είναι η επιστημονικά αποδεδειγμένη πραγματικότητα και η δεύτερη μια αυθαίρετη ανοησία.  Στην πραγματικότητα στα επιστημονικά θέματα «η δική μας άποψη» δεν έχει καμία απολύτως σημασία…
Μ.Β.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …