Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ερώτηση ΚΚΕ για το στεγαστικό πρόβλημα του 8ου γυμνασίου Ξάνθης

Ερώτηση ΚΚΕ για το στεγαστικό πρόβλημα του 8ου γυμνασίου Ξάνθης

0
gymnasio 8

Ζητούν άμεση παραχώρηση αιθουσών για να λειτουργήσει ομαλά από Δευτέρα και σχεδιασμό για την ανέγερση νέου σχολείου

 Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Σολτίδης κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με το στεγαστικό πρόβλημα του 8ου γυμνασίου Ξάνθης.

Στο κείμενο της ερώτησης σημειώνουν: «προκλητική είναι η διαιώνιση του στεγαστικού προβλήματος του 8ου γυμνασίου Ξάνθης στον οικισμό του Δροσερού, αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Μέχρι το 2011 λειτουργούσε ως απογευματινή βάρδια στις απαράδεκτες λυόμενες εγκαταστάσεις των 15ου και 20ου Δημοτικού, ενώ από το 2011 η λειτουργία του φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ. Η άμεση ανέγερση σύγχρονου σχολείου είναι βασικός όρος για τη λειτουργία του 8ου γυμνασίου με ουσιαστικούς παιδαγωγικούς όρους.

Ακόμα όμως και η εμβαλωματική λύση της λειτουργίας του 8ου γυμνασίου στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ δεν είναι απρόσκοπτη μιας και οι αίθουσες που του διατίθενται είναι λιγότερες από τα τμήματα που λειτουργούν. Για φέτος το 8ο γυμνάσιο προβλέπεται να λειτουργήσει με 14 τμήματα κι ενώ έχει αιτηθεί την παραχώρηση των αντίστοιχων αιθουσών (οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται από τον ΟΑΕΔ για άλλο σκοπό τις ώρες λειτουργίας του γυμνασίου), αυτές, αν και απομένουν ελάχιστες μέρες μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτέμβρη, δεν έχουν παραχωρηθεί. Γίνεται αντιληπτό πως ιδιαίτερα σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας, χρειάζεται άμεσα να επιλυθεί το ζήτημα.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε:

•Άμεσα να παραχωρηθούν οι αίθουσες που αιτείται το 8ο γυμνάσιο Ξάνθης για να μπορεί να λειτουργήσει ομαλά από τις 14 Σεπτέμβρη.

•Να προγραμματιστεί άμεσα η ανέγερση σύγχρονου διδακτηρίου που θα καλύψει τις παιδαγωγικές ανάγκες της λειτουργίας του 8ου γυμνασίου Ξάνθης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σιαμπάν Μπαντάκ

Στην επιστολή του προς το δήμαρχο δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του. Εκφράζει την ενόχλησή …