Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

0

 Το πάρκινγκ στην Παλιά Πόλη
Το έχουμε γράψει και υποστηρίξει δημόσια ότι στην Παλιά Πόλη θα μπαίνουν και θα έχουν χώρο πάρκινγκ τα αυτοκίνητα των μονίμων κατοίκων.
Σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έχουν παραδοσιακούς οικισμούς, αυτό εφαρμόζεται, ακόμη και στη μικρή Μάλτα.
Οι επισκέπτες θα πηγαίνουν πεζή. Εξάλλου η απόσταση είναι μικρή έως ασήμαντη από τους χώρους πάρκινγκ των Ι.Χ.
Γι’αυτό, ας μην το ψάχνουν ιδιαίτερα το θέμα στο δήμο. Η λύση είναι μία και είναι η πλέον πρακτική και εφαρμόσιμη για να σταματήσει το σημερινό μπάχαλο.
Γ.Δ.


Γνωστοί στις αρχές…
Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή διότι το περιεχόμενο του σχολίου δεν αφορά την Αστυνομία.  Για τους «γνωστούς» Ρομά ο λόγος. Οι οποίοι έχουν εξελιχθεί στους υπ’αριθμόν έναν παραβατικό παράγοντα της περιοχής και κατ’επέκταση σε όλη τη χώρα.
Λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι έχουν ταξινομηθεί ως ομάδες από την Αστυνομία ανάλογα με την μορφή της παραβατικότητας που ασχολούνται.
Έτσι, ανάλογα με την παράβαση, γνωρίζει η Αστυνομία ποιοι την έχουν διαπράξει.
Είναι οι λεγόμενοι «γνωστοί στις αρχές». Οι οποίοι συλλαμβάνονται όταν παρανομούν σχεδόν αμέσως, αλλά σύντομα αφήνονται ελεύθεροι. Το γιατί και το διότι ας μας το πουν αυτοί που ξέρουν και παίρνουν τις αποφάσεις…
Γ.Δ.


Επέστρεψε ο άστεγος
Αυτό κι αν είναι σόλικο και αποδεικνύει ότι ο άστεγος της οδού Καραολή μας «γράφει» κανονικά όλους. Γιατί αυτό;
Διότι επέστρεψε στο ίδιο σημείο με το στρώμα και τα ρούχα του εκεί, αγνοώντας την ανάγκη να ζει σ’ένα άλλο περιβάλλον, διαφορετικό, ανθρώπινο αλλά και δεν έχει το δικαίωμα να δυσφημεί μια πόλη ολόκληρη.
Κάτι μου λέει πως ο άνθρωπος αυτός ήρθε από αλλού, πως δεν είναι ξανθιώτης.
Η απομάκρυνσή του, οριστική, είναι θέμα που δεν σηκώνει αναβολή.
Μόστρα άστεγου στην κεντρικότερη οδό της πόλης, ε, δεν είμαστε καλά…
Γ.Δ.


Η παρακμή των Πανελληνίων
Δεν το λέμε εμείς που δεν αποτελούμε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το λένε πλέον όλοι. Ήρθε η ώρα να τολμήσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για την θεσμοθέτηση της βάσης του δέκα για την εισαγωγή στις Ανώτατες Σχολές.
Το να εισάγονται φοιτητές με 3.000 και 5.000 μόρια στα ΑΕΙ, είναι το χειρότερο κατάντημα.
Κι ενώ τον Αύγουστο του 2019 η κυβέρνηση δεσμευόταν για επαναφορά της βάσης του 10, τελικά έκανε πίσω τελείως αδικαιολόγητα.
Κι έτσι φθάσαμε στο έσχατο σημείο ξεπεσμού που γελούν όλοι με το κατάντημα να θεωρείται κάποιος φοιτητής με γραπτό που βαθμολογήθηκε με μέσο όρο 0,6!!
Ποιο κάτω κύριοι της κυβέρνησης δεν πάει άλλο.
Γ.Δ.


Σοβαρευτείτε και προστατευτείτε !
Όσο φουντώνουν τα κρούσματα του κορωνοϊού τόσο φουσκώνει και το κίνημα των πάσης φύσεως και προέλευσης, αρνητών της πανδημίας. Οι οποίοι όλο και με μεγαλύτερο θράσος αναπτύσσουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν τις θεωρίες τους.
Αν τους αθροίσεις όλους αυτούς, είναι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας. Όλοι αυτοί πιστεύουν στον Θεό, πιστεύουν στο κακό μάτι, πιστεύουν στα ζώδια, πιστεύουν στο γούρι, πιστεύουν στην γκαντεμιά, πιστεύουν στη “θετική ενέργεια”, πιστεύουν στα UFO, πιστεύουν στη μετεμψύχωση αλλά για την πανδημία του κορωνοϊού δεν έχουν πειστεί ακόμα. Και ούτε πρόκειται να πεισθούν, αν δεν δουν με τα μάτια τους κρούσμα σε δικό τους άνθρωπο. Και συνεπώς αρνούνται να φορέσουν μάσκα και να προστατευθούν.
Εδώ θα μου πείτε, έχουμε χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες από τροχαία. Ποιος άραγε δεν έχει στην οικογένεια ή στον κύκλο του κάποιο θύμα τους; Κι όμως δεν έχουν πεισθεί όλοι ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές, και συνεχίζουν να μην φορούν.
Πώς θέλουμε να πιστέψουν μετά στη χρησιμότητα της μάσκας όλοι αυτοί;
Τ.Τ.


Οι ζέστες
Εντάξει εδώ και λίγες ημέρες έχουμε μια αύξηση της θερμοκρασίας ικανοποιητική θα λέγαμε.
Το θερμόμετρο ανέβηκε και η κυκλοφορία τις μεσημβρινές ώρες ήταν δύσκολη και επικίνδυνη για τους ηλικιωμένους.
Βέβαια δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί αυτή η αύξηση είναι παροδική και σύντομα θα επανέλθουν στην κανονική για την εποχή θερμοκρασία.
Ο νέος μήνας, ο φθινοπωρινός Σεπτέμβριος, θα είναι πιο υποφερτός, γλυκός και απολαυστικός τόσο στη θάλασσα όσο και στο βουνό.
Γ.Δ.


Ελλάς-Γαλλία… υστερία Ερντογάν
Σε παράκρουση έχει οδηγήσει τον Ερντογάν η παλιά συμμαχία Ελλάς-Γαλλία, που πήρε νέα πνοή με την ελληνοτουρκική κρίση. Μία συμμαχία που στηρίζουν σχεδόν όλες οι χώρες της περιοχής, είτε με δηλώσεις είτε με συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις.
Mε την έντονη διπλωματική κινητοποίησή της η χώρα μας κατάφερε να στηθεί ένα αντιτουρκικό μέτωπο, με επικεφαλής την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της Ε.Ε., στριμώχνοντας τον Τούρκο πρόεδρο που βρίσκει τοίχο στις φιλοδοξίες του. Τον έφτασε σε σημείο να ξεπεράσει τα όριά του, να εκστομίζει πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κατά των Μητσοτάκη-Μακρόν και να απειλεί ανοιχτά τους δύο λαούς ότι θα θρηνήσουν νεκρούς (!).
Βρέθηκε τώρα απόλυτα εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε.
Κι ας ελπίσουμε ότι θα ισχύσει και για τον Ερντογάν το γνωστό απόφθεγμα που λέει ότι «το μυρμήγκι όταν είναι να ψοφήσει, βγάζει φτερά», κι όλο αυτό το παραλήρημα να σημαίνει ότι το πολιτικό του τέλος πλησιάζει…
Κ.Λ.


Να ένα καλό νέο
Η περιφέρεια διαθέτει ένα κονδύλι 1 εκ ευρώ για να εκπονηθούν ειδικά πολεοδομικά σχέδια σε διάφορες παραλιακές περιοχές. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται και οι δικές μας παραλιακές ζώνες από τον δήμο Τοπείρου έως τα Άβδηρα. Ουσιαστικά μ’ αυτά τα πολεοδομικά μπαίνει μια τάξη στην υφιστάμενη… πλήρη αταξία και άναρχη δόμηση που επικρατεί. Καθορίζονται οι χρήσεις για το που μπορεί να κτιστεί τι και ποιο οικόπεδο είναι οικοδομήσιμο. Θα χαρτογραφηθούν δρόμοι που προς τη στιγμή είναι αχαρτογράφητοι και γενικά θα μπει ένα τέλος στην αυθαιρεσία που οργιάζει ιδιαίτερα στην περιοχή του Μυρωδάτου.
Είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια …και δεν έγινε! Επιτέλους τώρα μπήκε σε μια ρότα.!
Μ.Ξ.


Υποκρισία για την Ξάνθη
Τελικά, είχαν δεν είχαν κάποιοι γνωστοί κύκλοι, κατάφεραν και πλήγωσαν την Ξάνθη. Την οδήγησαν στη Β΄Εθνική κατηγορία μετά από 31 χρόνια παρουσίας στην Α΄ Εθνική.
Το ποιοι ευθύνονται, είναι γνωστό, τους ξέρουμε όλοι.
Χτύπησαν την Ξάνθη, την πλήγωσαν, αλλά δεν την σκότωσαν.
Η ποδοσφαιρική ομάδα είναι εδώ, θα βρει τον βηματισμό της και την θέση που της ανήκει σύντομα.
Όμως δεν θα ξεχάσουμε τους υπεύθυνους, το κυνηγητό τους, τη μανία τους για μια επαρχιακή ομάδα πρότυπο, που τίμησε το ποδόσφαιρο όλα αυτά τα 31 χρόνια.
Τώρα, στο νέο ξεκίνημα, με νέα διοίκηση και νέο μέτοχο, θα προχωρήσει στον δύσκολο χώρο της Β΄ Εθνικής με την ελπίδα πως οι παράγκες θα την αφήσουν να παίζει και να κερδίζει στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς κυνηγητό από παράγοντες της ΕΠΟ και της διαιτησίας.
Γ.Δ.


Πέρασε ένας δύσκολος χρόνος για τους δήμους
Γενέθλια είχαν χθες οι δήμοι καθώς πέρασε ένας  χρόνος από τότε που ανέλαβαν οι δημοτικές αρχές. Ένας χρόνος που έμελλε να είναι πολύ δύσκολος είναι αλήθεια ιδιαίτερα για τους νέους δημάρχους του νομού και εννοούμε του δήμου Ξάνθης και του δήμου Μύκης. Είναι οι δύο δημοτικές αρχές που κλήθηκαν να διαχειριστούν επαναλαμβανόμενα  lockdown και αυστηρότερα μέτρα, που κλήθηκαν να επωμιστούν μεγάλο κομμάτι της ενημέρωσης του κόσμου, να συντρέξουν τον δημότη, τον επαγγελματία και παράλληλα μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες να ασκήσουν διοίκηση. Το αν τα κατάφεραν καλά θα τους το πουν οι δημότες τους και οι ίδιοι κάνοντας την αυτοκριτική τους. Αστοχίες πάντως υπήρξαν και στον δήμο Ξάνθης και στον δήμο Μύκης κυρίως σ’ ότι αφορά το θέμα της διαχείρισης κάποιων πρωτοβουλιών καθώς και σε θέματα ενημέρωσης αλλά και παρεμβάσεων παρατηρήθηκε έλλειμμα στον δήμο Μύκης.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…