Για τη ζύμη:
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
9 γρ. μαγιά, ξερή
1 κ.σ. ξύδι, από λευκό κρασί
300 ml χλιαρό νερό
100 ml ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
5 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
¼ του μάτσου άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.γ. φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
Αλάτι-Πιπέρι
Για τη ζύμη: Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε και το μείγμα με τη μαγιά και ζυμώνουμε στο δυνατό μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει, τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να φουσκώσει.
Για τη γέμιση: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και γεμίζουμε με νερό μέχρι να τις καλύψουμε. Τις βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Μόλις βράσουν, τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, αδειάζουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την πάπρικα, το δυόσμο, την κόκκινη πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε τη ζύμη, κόβουμε μπαλάκια των 30 γρ. και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο της κάθε ζύμης, λαδώνουμε περιμετρικά με ελαιόλαδο και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου πατώντας τις άκρες.