Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γλυκά νηστίσιμα πιτάκια

Γλυκά νηστίσιμα πιτάκια

0

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γραμμάρια μαργαρίνη

Μια πρέζα αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

50 ml κρύο νερό

Μαρμελάδα μήλο ή όποια άλλη γεύση εσείς επιθυμείτε

Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την παγωμένη μαργαρίνη σε μικρά κομμάτια στο αλεύρι τρίβοντας με τα δάχτυλά μας ώσπου να γίνουν να γίνει τρίμματα. Βρέχουμε με λίγο παγωμένο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, και ανακατεύουμε έως το μίγμα να γίνει ζύμη την οποία βάζουμε σε μεμβράνη και στο ψυγείο για ½ ώρα.

Την βγάζουμε απ’ το ψυγείο και αφού ξεπαγώσει λίγο τη ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια.

Ανοίγουμε τέσσερα φύλλα και κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια με ένα ποτήρι. Βάζουμε ένα κουταλάκι μαρμελάδα μήλου στο καθένα και διπλώνουμε πιέζοντας τις άκρες να κολλήσουν. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα στο σερβίρισμα.

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…