Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φοκάτσια με μαύρα σταφύλια

Φοκάτσια με μαύρα σταφύλια

0

για την ζύμη

350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

185 ml. χλιαρό νερό

6 gr. μαγιά στιγμής

1¼ κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Φρέσκο δενδρολίβανο

Επιπλέον

1 τσαμπί μαύρα σταφύλια, χωρίς κουκούτσι

Σπόρους κουκουνάρι

Φρέσκο δενδρολίβανο

Ελαιόλαδο

Χοντρό αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, προαιρετικά

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι, ξεκινάμε την ανάδευση προσθέτοντας το χλιαρό νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε για 4 λεπτά, κατόπιν μεταφέρουμε την ζύμη σε λαδωμένο σκεύος και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 2 ώρες.

Απλώνουμε την εύπλαστη ζύμη σε ένα ταψί  32 περίπου εκατοστών στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας.

Προσθέτουμε τις ρόγες των σταφυλιών, τις οποίες πατάμε καλά μέσα στην ζύμη. Συνεχίζουμε με το φρέσκο δενδρολίβανο, το κουκουνάρι, την ζάχαρη και τέλος ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο.

Αφήνουμε 5 λεπτά την φοκάτσια πριν την φουρνίσουμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200°C, μόλις βγει ζεστή προσθέτουμε το χοντρό αλάτι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…