Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επεκτείνεται η μείωση ενοικίου επαγγελματικής στέγης και τον Σεπτέμβριο

Επεκτείνεται η μείωση ενοικίου επαγγελματικής στέγης και τον Σεπτέμβριο

0

Ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Επεκτείνεται και στον Σεπτέμβριο η υποχρεωτική μείωση του ενοικίου επαγγελματικής στέγης για επιχειρήσεις στους τομείς του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι το μέτρο της μείωσης των επαγγελματικών ενοικίων σε εθελοντική μορφή μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς με διαδικασία που θα θεσπιστεί σύντομα, σε συνδυασμό με την υποχρεωτική μείωση για τους παραπάνω κλάδους.

«Προσπαθούμε ως πολιτεία να ισορροπήσουμε απέναντι σε δύο αντίρροπες δυνάμεις ειδικά όταν μιλάμε για σύμβαση ιδιωτών,» είπε ο υπουργός.

Αναφορικά με τις μειώσεις φόρων που αναμένονται, ο κ. Σταϊκούρας παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός. Έδωσε μόνο το γενικό πλαίσιο λέγοντας: «Έχουμε να κάνουμε με δύο άξονες: Ο ένας είναι οι προσωρινές μειώσεις φόρων και ο άλλος είναι οι μόνιμες,» είπε ο υπουργός, χωρίς να εξειδικεύσει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Υπενθύμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ενισχύσει την αποτρεπτική δύναμη της χώρας, δηλαδή την αύξηση των κονδυλίων για τις ένοπλες δυνάμεις, «έτσι ώστε να κάνουμε το βέλτιστο σε πολλούς άξονες. Δεν είναι μόνο τα εξοπλιστικά, αλλά πολλές πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση,» είπε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…