2 φύλλα σφολιάτας
250 γραμ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. στέβια
1 αβγό
1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια ή εσάνς αμύγδαλο
1 συσκευασία βύσσινο σε χυμό
1 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
1 κ.γλ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. αλεσμένο αμύγδαλο
Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα που θα χρησιμοποιήσουμε για το εύκολο cheesecake με στέβια.
Στραγγίζουμε τα βύσσινα από τον χυμό τους σε σουρωτήρι. Βάζουμε το χυμό σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το γλυκαντικό και το κορν φλάουρ και ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να πήξει. Προσθέτουμε τα βύσσινα και, αφού πάρει μια βράση και δέσει σε κρέμα η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αμύγδαλο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε εφαπτόμενη μεμβράνη στην επιφάνεια για να μην σχηματίσει πέτσα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Απλώνουμε επάνω την σφολιάτα. Σχηματίζουμε δίσκο με διάμετρο 35 εκ. Κόβουμε ακτίνες 3 εκ. στο κέντρο της ζύμης.
Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το γλυκαντικό, το αυγό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα βάζουμε στη σφολιάτα σε κύκλο. Από πάνω βάζουμε τα βύσσινα με την πυκνή σάλτσα. Ανοίγουμε τις ακτίνες του κέντρου στρίβοντας τες ώστε να σχηματίσουμε σχέδια και κενό στη μέση. Γύρω γύρω τσιμπάμε την σφολιάτα περιμετρικά δημιουργώντας κύματα. Τέλος κόβουμε λωρίδες σφολιάτας και ενώνουμε τον μέσα κύκλο με την περίμετρο σχηματίζοντας κορώνα.
Ψήνουμε για περίπου 35′ μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα. Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε αμέσως.