Αρχική ΓΝΩΜΕΣ 2ας Μεραρχίας

2ας Μεραρχίας

0

Τώρα, γιατί 2ας Μεραρχίας και όχι τρίτης, αυτό είναι ένα θέμα που το ξέρουν μόνον οι ειδικοί. Οι αλάνθαστοι υπεύθυνοι για τις τύχες μας.

Το ραντεβού μας ήτανε για τις πεντέμισι το απόγευμα. Ήμασταν εγκαίρως στον προορισμό μας και λίγο νωρίτερα. Καθίσαμε σε ένα παγκάκι και περιμέναμε να περάσουν λίγα λεπτά. Γύρω μας δέσποζαν πανύψηλες εξαόροφες οικοδομές κατάλληλες για φύλαξη παντός πτηνού και ιδιαιτέρως καναρινιών. Κάπου και πού έβγαζε το κεφαλάκι του κανένα καναρίνι και κοίταζε τον δρόμο. Το περίεργο ήταν πως τα κεφαλάκια αυτά έμοιαζαν με ανθρώπινα. Κοίτα να δείς πόσο έχει προχωρήσει η επιστήμη στον Πειραιά, τα καναρίνια μοιάζουν με ανθρώπους, ίδιοι άνθρωποι σου λέω, φτυστοί κάτοικοι λεκανοπεδίου. Έλα Χριστέ και Παναγιά, πόσα θαύματα μπορείς να κάνεις, μέχρι και καναρίνια να μοιάζουν με άνδρες και γυναίκες. Α ρε τυχεράκηδες Πειραιώτες, κάθε βράδυ και πρωί θα σας ξεκουφαίνουν τα αηδόνια, θα ζείτε κάθε μέρα στην εξοχή κάτω από τα πλατάνια. Εκεί όπως καθίσαμε και περιμέναμε νά’ σου απέναντί μας στο ισόγειο της πολυκατοικίας καναρινιών ένα τυροπιτάδικο. Φοβερή δημοτική αρχή, μέχρι μπουγάτσες  προέβλεψαν για τα πτηνά του ουρανού που κατοικούν εδώ γύρω. Ποιο κάτω ένα ανθοπωλείο για τις λεπτές ψυχές των πελαργών που θέλουν να γοητεύσουν την γειτόνισά τους. Τα πάντα στην υπηρεσία των πουλιών, μέχρι και κρεοπωλείο λίγο πιο εκεί για τις ανάγκες πιθανόν των γυπαετών και της φυλής του κόνδορα. Πρέπει να ξέρουμε πως το κάθε πουλί έχει τις δικές τους γευστικές προτιμήσεις, δεν τρώνε όλα τα πουλιά καναβούρι, είναι και μερικά που προτιμούν νωπά κοτόπουλα και άλλα νεφραμιές και κυλότο, τι τα περάσατε τα πουλιά, για παμφάγα?

Η ώρα πέρασε και αργότερα μπήκαμε στο αυτοκίνητό μας που είχαμε παρκάρει επί της οδού Αλκιβιάδου. Πιο κάτω η οδός Πραξιτέλους, η οδός Κουντουριώτου και ύστερα Ανδρούτσου. Στρατηγοί, Γλύπτες, Ναύαρχοι και ήρωες του ΄21 μπλεγμένοι ανάμεσα στις οικοδομές  κατάλληλες για να μένουν αηδόνια και  άγρια όρνεα. Ένας αχταρμάς οικοδομών που σαπίζει τη σκέψη, εκπορνεύει τις συνειδήσεις και διαπομπεύει την ιστορία. Εκεί, μέσα σ αυτά τα ανήλιαγα στενά έσπρωξαν με βία τις Ελληνικές υπάρξεις να κατοικίσουν σαν δευτεροκλασάτα στελέχη ορυχείων οι πανέξυπνοι ταγοί της προόδου στη Βουλή και στα Υπουργεία. Και να σκεφθεί κανείς πως από αυτές τις πολυκατοικίες της 2ας Μεραρχίας, αν ανέβει κανείς στα κάγκελα της στενής βεράντας του και διακινδυνεύσει να σηκωθεί στα νύχια του, ενδέχεται κάπου να διακρίνει ακόμη και την άκρη της προκυμαίας. Στις άλλες περιοχές της Αθήνας δεν χρειάζεται να βάλετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Το μόνο θέαμα που έχει επιτραπεί είναι τα σώβρακα του κυρ Μήτσου της απέναντι πληκτικής τσωνοκατοικίας. Το πράσινο χρώμα των δένδρων απαγορεύεται διά νόμου, πλήν αυτό συγκεκριμένου κόμματος. Νομίζετε πως είναι τυχαίο? Πόσο λάθος κάνετε, τίποτα δεν είναι τυχαίο, είναι προσχεδιασμένο και προγραμματισμένο από την εποχή που μισήθηκε θανάσιμα  ο Αριστοτέλης και ο Πλάτων. Απαγορεύονται οι σκέψεις στους Έλληνες πολίτες με ποινή απόρριψης από την πολιτική σκηνή του κάθε αναρχοαυτόνομου έστω και ελαχίστως σκεπτομένου. Οι οραματιστές διανοητές πολίτες και πολιτικοί  εκτελούνται εδώ και χρόνια  με συνοπτικές διαδικασίες.

Φοίβος Ιωσήφ

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μέχρι που θα φτάσει ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Κίνας;  Και οι προκλήσεις για την Ελλάδα

Στην παγκόσμια ιστορία οι οικονομικοί ανταγωνισμοί, ο αγώνας για  επιρροή και  κυριαρχία κ…