Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΑΛ: Κραυγαλέο σκάνδαλο η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου

ΚΙΝΑΛ: Κραυγαλέο σκάνδαλο η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου

0

Αμετάκλητη η απόφαση του ΑΠ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστονίδας

Την αμετάκλητη απόφαση της Δικαιοσύνης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λίμνης Βιστονίδας «σφράγισε» με απόφασή του ο Άρειος Πάγος.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση 781/2020 το Α Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της Μονής Βατοπεδίου που διεκδικούσε τη Λίμνη Βιστονίδα και τις παρόχθιες εκτάσεις στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, συνολικής έκτασης 27.000 στρεμμάτων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 17 χρόνια μετά ολοκληρώνεται μία δαιδαλώδης δικαστική διαδικασία που ξεκίνησε με την δίκη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, μετά από αίτηση της Μονής Βατοπεδίου, όπου η απορριπτική για τις διεκδικήσεις της Μονής απόφαση δε δημοσιεύτηκε ποτέ (με τη μειοψηφία της Προέδρου).

 

ΚΙΝΑΛ: Κραυγαλέο σκάνδαλο η υπόθεση Βατοπεδίου

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, τόνισε:

«Όπως προκύπτει από σειρά δημοσιευμάτων, η Δικαιοσύνη, με απόφαση του Αρείου Πάγου, επιβεβαιώνει ότι η διαχείριση της υπόθεσης του Βατοπεδίου αποτέλεσε κραυγαλέο σκάνδαλο. Για εμάς δεν υπήρξε ποτέ αμφιβολία. Γι’ αυτό, άλλωστε το ΠΑΣΟΚ το 2010 ενεργοποίησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διερεύνηση και διαλεύκανση του και την απόδοση ευθυνών της κυβέρνησης ΝΔ της περιόδου 2004-2009. Μετά και τη δημοσίευση της απόφασης και του σκεπτικού της, το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί αναλυτικά για το θέμα.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας

Κατηγορήθηκε για απάτη Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, στην Κομοτηνή, απ…