Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Το Λαογραφικό Μουσείο στο αμερικάνικο περιοδικό PieceWork

Το Λαογραφικό Μουσείο στο αμερικάνικο περιοδικό PieceWork

0

Παρουσιάζεται μέσω της συντάκτριας που εμπνεύστηκε από την σαρακατσάνικη φορεσιά της περιοχής συνθέτοντας μοντέρνα μοτίβα πλεκτικής με το συνδυασμό παραδοσιακού και μοντέρνου

 

Χαρά και ενθουσιασμό εκφράζει η ομάδα του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης που έλαβε στα χέρια της το τεύχος του αμερικάνικου περιοδικού PieceWork, όπου συμπεριλαμβάνεται το μουσείο μέσω της πρωτοβουλίας συντάκτριας η οποία εμπνεύστηκε από την σαρακατσάνικη φορεσιά της περιοχής και συνέθεσε μοντέρνα μοτίβα πλεκτικής.

Το Μουσείο στη σχετική του ανάρτηση σημειώνει:

Μόλις έφθασε στην πόρτα μας!

Είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τους ανθρώπους που εργάζονται στο μουσείο να βλέπουν μέρος της δουλείας τους να αποτελεί έμπνευση δημιουργίας για το κοινό.

Η παράδοση της πόλης μας και της Θράκης ταξιδεύει αυτήν την φορά στην Αμερική μέσω του περιοδικούPieceWork. Η δικηγόρος και συντάκτρια του αμερικάνικου περιοδικού Κα Mimi Seyferth εμπνευσμένη από την σαρακατσάνικη φορεσιά της περιοχής συνέθεσε μοντέρνα μοτίβα πλεκτικής συνδυάζοντας το παραδοσιακό με το μοντέρνο.

Με την καθοδήγηση του επιμελητή Κωνσταντίνου Βλάχου, η συντάκτρια μεταφέρει εκτός των άλλων και όψεις της τοπικής ιστορίας και του παραδοσιακού πλούτου της περιοχής στο κοινό της Αμερικής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καθαρά Δευτέρα στα Άβδηρα: Αναβίωσε ο “Ανάποδος Γάμος” [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Πλήθος κόσμου κατέφθασε απο νωρίς ώστε να απολαύσει τα έθιμα, αλλά και τα σαρακοστιανά εδέ…