-1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
-1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
-1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
-2 – 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη (ανάλογο πόσο γλυκό τον θέλετε)
-1 ½ φλιτζάνι καρπούζι η ψίχα, κομμένη σε κυβάκια χωρίς τα κουκούτσια
-3 φλιτζάνια νερό
-1 κουτ. γλυκού λουίζα ψιλοκομμένη (αποξηραμένη) ή 1 κουτ. σούπας φρέσκια
Για το σερβίρισμα
-λεπτές φετούλες από καρπούζι
-παγωτό βανίλια
-σιρόπι φράουλα ή άλλο κόκκινο σιρόπι της επιλογής σας
Καθαρίζετε τα κομματάκια του καρπουζιού από τα κουκούτσια του και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ να γίνει πολτός (αφήνετε και μερικά κομματάκια, δεν πειράζει). Πρέπει ο πολτός να είναι ένα φλιτζάνι ολόκληρο.
Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε τα δύο σιμιγδάλια. Τα καβουρντίζετε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το λάδι και να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα.
Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη, τον πολτό από το καρπούζι και ανακατεύετε δυνατά να αναμιχθούν τα υλικά (προσοχή πιτσιλάει και ζεματάει σε αυτή τη φάση). Προσθέτετε το νερό και τη λουΐζα και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, αφού χαμηλώσετε τη θερμοκρασία. Ανακατεύετε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μεταφέρετε το χαλβά όπως είναι ζεστός σε ατομικά φορμάκια ή μεγάλη φόρμα και τον αφήνετε να κρυώσει.
Σερβίρετε το χαλβά χλιαρό ή κρύο εντελώς, συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια και λεπτές φετούλες από καρπούζι. Περιχύνετε με λίγο σιρόπι της επιλογής σας και σερβίρετε.