Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τέλος του μήνα παραδίνεται το Κυνοκομείο

Τέλος του μήνα παραδίνεται το Κυνοκομείο

0
adespota

Συνεδρίαση δια περιφοράς της Οικονομικής Επιτροπής  – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

 

 

Ξεκινούν τα έργα του δήμου για την τοποθέτηση των αιθουσών προσχολικής αγωγής

 

 

 

Συνεδρίασε δια περιφοράς η οικονομική επιτροπή Ξάνθης  χθες το πρωί με 11 θέματα στην  ημερήσια διάταξη. Τόσο η παράταξη Δήμος Πρότυπο όσο και η παράταξη Ξάνθη για όλους δεν συμμετείχαν και δια ανακοινώσεων εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων. Η απάντηση του αντιδημάρχου Μανώλη Φανουράκη όταν ρωτήθηκε σχετικά από το «Ε»  είναι λιτή και σαφής: «Δεν επιτρέπεται η συνάθροιση πέραν των 8 ατόμων». Πρόκειται τα μέτρα που ισχύουν μέχρι και τις 10 Ιουλίου στον δήμο Ξάνθης.

Ως εκ τούτου τα θέματα εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

Ξεκινούν τα έργα του δήμου για την τοποθέτηση των αιθουσών προσχολικής αγωγής

Άξιο αναφοράς ήταν το πρώτο και το δεύτερο θέμα που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχο ςκ. Γιάννης Ζερενίδης. Ειδικότερα το 1ο θέμα αφορούσε την συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου: «Κατασκευή βάσεων έδρασης προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας και συνοδευτικές τεχνικές εργασίες. Διευκρινιστικά να αναφέρουμε ότι πρόκειται για τις 12 αίθουσες προκάτ που θα τοποθετηθούν σε αυλές 7 σχολείων για να εφαρμοστεί και στον δήμο Ξάνθης η προσχολική αγωγή. Ο δήμος έχει την υποχρέωση να τοποθετήσει μέχρι τις 15 Αυγούστου τις βάσεις που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του υπουργείου Παιδείας οι αίθουσες. Επίσης έχει την υποχρέωση να κάνει τις απαραίτητες συνδέσεις με δίκτυα νερού, αποχέτευσης κ.λ.π.

Τέλειωσε το Κυνοκομείο – Παραδίνεται τέλος του μήνα στο δήμο

Το 2ο θέμα αφορούσε έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου: «Κατασκευή κυνοκομείου Δήμου Ξάνθης». Σύμφωνα με τον κ. Ζερενίδη το έργο του Κυνοκομείου θα είναι παραδοτέο μέχρι τέλος Ιουλίου και τώρα καταρτίζεται ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας. Το έργο δεν έχει σημαντικές υπερβάσεις και όσες έχουν γίνει έχουν καλυφθεί. Ο αρχικός τους προϋπολογισμός ήταν 775.000 ευρώ. Το έργο είχε έκπτωση 60% και συμβασιοποιήθηκε στα 385.000ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει ένα κτήριο με χώρους όπου θα φιλοξενούνται αδέσποτα και ένα δεύτερο κτήριο που θα στεγάζεται το ιατρείο και το γραφείο καθώς και η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου.

Οι ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης για την δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

«Δήμος Πρότυπο»

Ενώ, έχει προηγηθεί «δια ζώσης» η αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η σημερινή Δημοτική Αρχή σκοπίμως επιμένει κατά το δοκούν, σε αδιαφανείς διαδικασίες, σε συνεδριάσεις «δια αλληλογραφίας», ακόμα και σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 και μάλιστα για σοβαρά θέματα που βέβαια ούτε επείγοντα είναι, ούτε αφορούν την πρόληψη για τον COVID-19.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ λοιπόν, όλα τα θέματα στην «δια περιφοράς», τακτική συνεδρίαση, της Οικονομικής Επιτροπής.

Η τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε πάντοτε εξ ορισμού δημαρχοκεντρική, ποτέ όμως τα προηγούμενα χρόνια δεν συναντήσαμε τη σημερινή εικόνα. Εναπόκειται στο ήθος και το δημοκρατικό μέτρο κάθε δημάρχου να επιλέξει τους κανόνες του παιχνιδιού. Εάν κρινόταν διαφορετικά, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς…

«Ξάνθη για Όλους

«Κύριε Πρόεδρε

Σας δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ στις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις οδηγούν στον ευτελισμό και στην απαξίωση της λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής, όπως και όλων των συλλογικών οργάνων του Δήμου μας.

Επειδή πιστεύουμε  ότι αυτή η επιμονή σας υποκρύπτει ξεκάθαρα πολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες αποσκοπούν σε μη δημοκρατικές, αδιαφανείς διαδικασίες και λογικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΠΩΣ για όσο συνεχίζεται αυτή η διαδικασία θα καταψηφίζω πλέον όλα τα θέματα που θα εισάγονται προς συζήτηση με αυτόν τον τρόπο.

Για όλα τα παραπάνω σας δηλώνω ότι ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ τις εισηγήσεις και των έντεκα (11) θεμάτων της σημερινής ημερήσιας διάταξης της Οικονομικής Επιτροπής και σας καλώ να πράξετε για το ζήτημα που σας προανέφερα ό,τι και οι υπόλοιποι Δήμοι της Ελλάδας εδώ και πολύ καιρό.

Σταυρακάρας Παναγιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος

Μέλος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης»

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…