Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 10 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

10 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

0

Αιτήσεις μέχρι την Πέμπτη 16 Ιουλίου

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης θα προσλάβει 10 άτομα με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών της.

Ειδικότερα οι θέσεις αφορούν:

1 ΠΕ Αρχαιολόγων

9 άτομα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, Αρχαιολογικοί Χώροι Π.Ε. Ξάνθης

 

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων από 7/7/2020 έως 16/7/2020.

 

Επικοινωνία:

25410 51003

 

 

10 Εργάτες για 2μηνη απασχόληση στο Δήμο Αβδήρων

 

 

Αιτήσεις έως τις 10 Ιουλίου

 

 

Ο Δήμος Αβδήρων ανακοινώνει την πρόσληψη 10 ΥΕ Εργατών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 2 μηνών.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 06/07/2020-10/07/2020.

Επικοινωνία:

25413 52555

 

 

1 πρόσληψη από την ΔΕΥΑ Αβδήρων

 

Με δαπάνη της ΔΕΥΑ Αβδήρων -που θα προέρχεται από ίδια έσοδα ανταποδοτικού χαρακτήρα που εισπράττει από τους δημότες Αβδήρων- θα γίνει η πρόσληψη 1 υπαλλήλου που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Με βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας του φορέα ότι υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του για το έτος 2020 κι ότι θα προβλεφθούν ανάλογες πιστώσεις για το οικονομικό έτος 2021, αποφασίστηκε η σύναψη συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες.

7 Κτηνίατροι στην ΑΜΘ

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ανακοινώνει την πρόσληψη 7 ΠΕ Κτηνιάτρων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έως 20/04/2021.

Επικοινωνία:

25313 50171

 

 

Έρχονται 800 προσλήψεις σε δήμους και Περιφέρειες

 

Επίσημες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών

Έκδοση προκηρύξεων εντός του 2020

 

Νέες προσλήψεις σε δήμους και Περιφέρειες της χώρας ανακοίνωσε μιλώντας σήμερα (4/7) το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μέσω του οποίου όπως είπε θεμελιώθηκε επιτροπή αξιολόγησης η οποία θα κρίνει ποια έργα δήμων και περιφερειών θα ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα. Όπως πρόσθεσε, στην επιτροπή, για πρώτη φορά, θα μετάσχουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, όπως ισχυρίστηκε, από τα έργα του προγράμματος θα απασχοληθούν 40.000 άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα.

«Τα πρώτα 80 έργα είναι σε ήδη εξέλιξη. 1100 άνθρωποι εργάζονται σε αυτά. Προσπαθούμε να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία» συμπλήρωσε, ενώ υποστήριξε ότι το πρόγραμμα «Φιλόδημος», που αντικαταστάθηκε από το τρέχον, διέθετε ελάχιστα χρήματα. Ο αρμόδιος υπουργός, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με νέες προσλήψεις, ανακοίνωσε πως εντός του 2020 θα πραγματοποιηθούν 800 προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες.

Οι νέες θέσεις, όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, καταρτίζονται με «έναν πιο μακροχρόνιο σχεδιασμό σε συνεργασία με τους δήμους».

Σύμφωνα με τον πάγιο σχεδιασμό που θέλει το υπουργείο Εσωτερικών να εγκρίνει τις θέσεις πριν αυτές πάρουν το δρόμο της έκδοσης, το νέο προσωπικό θα εργαστεί σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε ΟΤΑ α’ βαθμού, ΝΠΔΔ και Περιφέρειες.

toyrismos

ΟΑΕΔ: Αυξάνονται οι δικαιούχοι για τον Κοινωνικό Τουρισμό

 

Μετά το ρεκόρ των 457.000 αιτήσεων δικαιούχων για το ενισχυμένο και διευρυμένο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης προχώρησε στην ενίσχυση του προϋπολογισμού του προγράμματος κατά 7 εκατ. ευρώ αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των διαθέσιμων επιταγών κατά 70.000, επιπλέον των 300.000 επιταγών που είχαν ήδη ανακοινωθεί.

Συνολικά, θα χορηγηθούν 370.000 επιταγές, δηλαδή πάνω από 2,5 φορές περισσότερες (164%) σε σχέση με το περσινό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα φτάσει τα 37.000.000 €.

Επίσης, δίνεται τελευταία παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων αλλά και των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων μέχρι την Παρασκευή, 10 Ιουλίου και ώρα 23:59.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, ως ένα επιπλέον κίνητρο συμμετοχής, επιταχύνεται η διαδικασία αποπληρωμής των παρόχων καθώς αυτή θα ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών.

Οι διακοπές μέσω των επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ και θα έχουν διάρκεια:

από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου ή

από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στην διεύθυνση

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou

Με λίγα λόγια η διαδρομή είναι: Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε το πρόγραμμα για 5.200 νέες θέσεις

 

Ξεκίνησε νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για 5.200 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με επιδότηση 60% για πτυχιούχους ανέργους έως 39 ετών σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης. Το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization-RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας» αναβαθμίστηκε πρόσφατα ώστε να γίνει πιο ελκυστικό και αποτελεσματικό, στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης και βελτίωσης των δράσεων του Οργανισμού:

Διευρύνθηκαν από 4 σε 9 οι κλάδοι έξυπνης εξειδίκευσης. Προστέθηκαν επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα σε: 1) Ενέργεια, 2) Βιοεπιστήμες και Υγεία – Φάρμακα, 3) Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη – Κλιματική Αλλαγή, 4) Πολιτισμός, Τουρισμός, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες και 5) Επιστημονική Έρευνα και Ανάπτυξη, πέραν όσων δραστηριοποιούνται σε 6) Μεταποίηση – Βιομηχανία, 7) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 8) Υλικά – Κατασκευές και 9) Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics).Αυξήθηκε το ποσό της επιχορήγησης από το 50% στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού -και μη- κόστους και το ανώτατο όριο από 600στα 700 ευρώ τον μήνα για τους κατόχους πτυχίου και από 700στα 750 ευρώ για τους κατόχους μεταπτυχιακού. Παραμένει στα 800 ευρώ το μήνα το ανώτατο όριο για τους κατόχους διδακτορικού. Αφαιρέθηκε η τρίμηνη δέσμευση μετά τους 15 μήνες απασχόλησης. Επίσης, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όσες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αντικείμενο της δραστηριότητάς τους, επιθυμούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ειδικοτήτων Πληροφορικής.

 

Επιμέλεια:Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …