Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σφουγγάτα

Σφουγγάτα

0

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα

¼ φέτα Μυτιλήνης τριμμένη

5 αβγά

λίγους ανθούς από κολοκύθι

λίγη φρυγανιά τριμμένη

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το ξερό και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μας. Μόλις σοταρισθούν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε μέσα σε αυτό το τριμμένο κολοκύθι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ανακατεύουμε τα υλικά μας και ξανά τοποθετούμε το τηγάνι στο μάτι, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Μετά από 2-3 λεπτάκια ξανά κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα 2 αβγά και τον ψιλοκομμένο άνηθο και ξανά ανακατεύουμε να αναμιχθούν όλα τα υλικά.

Παίρνουμε το ταψάκι μας, το πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνειά του με φρυγανιά για να μην κολλήσει το φαγητό και αδειάζουμε το μείγμα από το τηγάνι στο ταψάκι και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 3 αβγά μαζί με τους ψιλοκομμένους ανθούς και περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά με μία ώρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελληνικό ριζότο λαχανικών

– 1½ φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα – 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα – 1 φλιτζανά…