Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

0

 Συνεργασίες
Μάλλον μόνιμο χαρακτήρα λαμβάνει η δημοτική συνεργασία των τριών δημοτικών παρατάξεων στο δήμο Ξάνθης. Για την ιστορία να τις αναφέρουμε. Ξάνθη για Όλους Σάββας Μελισσόπουλος, Πολίτες για την Ξάνθη Γιώργος Χατζηθεοδώρου και Νέα Ξάνθη Πασχάλης Λύρατζης.
Σε ότι αφορά τη συνεργασία των τριών, υπάρχει ένα σημείο διευκρίνησης. Τι το κοινό έχουν οι δύο πρώτοι με τον Πασχάλη; Ιδεολογικά μάλλον τίποτε. Συνεργάζονται απλώς γιατί ο Λύρατζης αντιπολιτεύεται τον Τσέπελη;  Και είναι αυτός λόγος συνεργασίας και σύμπλευσης;
-Σάββα, πρόσεχε τις πολιτικές παρέες σου.
Φιλική συμβουλή αυτή.
Γ.Δ.


Ανοιχτά σύνορα Θράκης
Το αίτημα είναι απλό και ξεκάθαρο: Ν’ ανοίξει η Νυμφαία.
Η Θράκη με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις διόδους έμεινε τελείως αποκλεισμένη από τους τουρίστες.
Ήταν το κλήμα  στραβό, ήρθε κι αυτή η απόφαση και το… ξέρανε.
Ευτυχώς που ανέλαβαν οι δήμαρχοι της Θράκης δράση για να ανοίξουν τα σύνορα και μάλλον θα το πετύχουν γιατί το δίκιο είναι με το μέρος τους.
Εξάλλου ο Μανώλης Τσέπελης είναι δυναμικός και μαχητικός και γνωρίζει να κερδίζει μάχες.
Γ.Δ.


Εσπερινός
Εσπερινός πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο προαύλιο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου.
Στον Εσπερινό λειτούργησε ο Μητροπολίτης και τελέστηκε στη μνήμη της Αγίας Κυριακής της μεγαλομάρτυρος και τη διοργάνωσαν οι Συνταξιούχοι Αστυνομικοί.
Γ.Δ.


Είναι μια πραγματικότητα
Οι συμπολίτες μας στο δήμο Μύκης θα πρέπει να αποδεχτούν μία πέρα για πέρα αλήθεια που πλέον δεν σηκώνει αμφισβήτηση.
Οι συγχωριανοί τους που ήρθαν απ’ έξω ήταν η κύρια αιτία της μεταφοράς και διασποράς του ιού. Γι’ αυτό εξάλλου και κάθε μέρα καιρό τώρα, συνεχίζουν και εμφανίζονται νέα κρούσματα.
Θέλουν να το αποδεχτούν, θέλουν όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Μεσολάβησαν βέβαια και κάποιες απαράδεκτες δηλώσεις που αποπροσανατόλισαν τους ανθρώπους, τους μπέρδεψαν και τελικά τους έκαναν ζημιά.
Ζημιά έγινε και με το Σεκέρ Μπαϊράμ, ενώ ελπίζουμε τώρα με το Κουρμπάν Μπαϊράμ να μην επαναληφθούν ενέργειες που θα δημιουργήσουν ζητήματα.
Εξάλλου τα 16 θύματα θα πρέπει να έχουν προβληματίσει τους κατοίκους της περιοχής πλέον.
Γ.Δ.


Ο Καλογρίτσας μιλάει…
Το όνομα αυτού, Χρήστος Καλογρίτσας. Επάγγελμα, Εργολάβος. Πολιτική θέση, φίλος του Ν. Παππά και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με προσφορά.
Ο άνθρωπος έχοντας απαυδήσει από όσα υποφέρει εξαιτίας της στήριξης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να «μιλάει» και να υπερασπίζεται τον εαυτό του.
Κι έτσι, επειδή γνωρίζει πολλά και έζησε περισσότερα μέσα στο κλίμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τώρα εξαπολύει τους «κεραυνούς»  του. Μιλάει και λέει πολλά και σίγουρα θα πει περισσότερα.
Γι’ αυτό και το κλίμα πανικού στον ΣΥΡΙΖΑ από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα που ευθέως μιλάει για τον Νίκο Παππά και την Κουμουνδούρου αλλά και την τότε κυβέρνηση.
Έτσι, μετά την κασέτα Μιωνή έρχονται οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα που γενικώς δημιουργούν ένα πολύ άσχημο κλίμα για την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Γ.Δ.


Πλατεία Δημοκρατίας…
Σάββατο μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Μία και είκοσι πέντε με το ρολόι του χεριού.
Σχεδόν άδεια η πλατεία κι οι ομπρέλες στα καφέ γυμνές και κείνες. Οι λιγοστοί καθισμένοι εδώ και κει, σαν υποτακτικοί σε μιαν αποπνικτική ζέστη, σ έναν ακαθόριστο προβληματισμό και με μιαν όψη γενικής αγωνίας. Ποιος να ξέρει…
Και πού να στρέψει κανείς το βλέμμα; Στις γνώριμες πυρωμένες πλάκες που πατάει ή ψηλά στο άγνωστο, θαμπό τούτη την ώρα γαλάζιο τ ουρανού που δεν φτάνει;
Ψηλά θαρρεί κανείς  πως είναι προτιμότερο, είναι παρήγορο, είναι ελπιδοφόρο.
Και καθώς τα μάτια στρέφονται ψηλά, ανταμώνουν με το εμβληματικό ρολόι. Το σήμα κατατεθέν της πόλης μας, το κυρίαρχο στολίδι της,  ένα ακόμη  σημείο (όχι Νοσοκομείο) αναφοράς για τον  “τουρισμό” μας.
Oι δείκτες στ’ αψηλό ρολόι στέκουν παραγκωνισμένοι πάλι κι αδιάφοροι μαζί στις τέσσερις παρά είκοσι(15.40)…
Και μια αυθόρμητη(σίγουρα-για κάποιους-ασήμαντη) απορία ζωγραφίζεται στο ιδρωμένο κούτελο.
“Γιατί..;”
Κι ο παρακαθήμενος θαμώνας στο κομψό παγκάκι, το ίδιο αυθόρμητα σχολιάζει:
“μα κανένας άρχοντας δεν χάνει ψήφους από μια λαθεμένη ώρα. Κι έπειτα…έτσι κι αλλιώς κανείς δεν πατάει στην πόλη μας (και κανείς δε μας θέλει πια στον τόπο του)”.
Να φταίνε άραγε οι δείκτες  που ξεστράτισαν πάλι στο ρολόι της πλατείας..;
Χρύσα Μπαΐρα


Εμείς και τα σκουπίδια μας
Οδός Μιαούλη. Τέσσερις κάδοι, ο ένας για ανακυκλώσιμα.
Οι δυο εκ των υπολοίπων, με κλεισμένο το καπάκι τους, σχεδόν άδειοι. Ο τρίτος, ανοιγμένο καπάκι, ξεχειλισμενος από σακούλες απορριμμάτων και 6-7 πεσμένες κάτω.
Ένα αδέσποτο έχει ανοίξει τη μια και ψάχνοντας για αποφάγια, έχει σκορπίσει τριγύρω το περιεχόμενό της.
Προφανώς, κάποιοι συμπολίτες μας, δεν μπήκαν καν στον κόπο να πατήσουν το πεντάλ για να ανοίξουν το καπάκι του κάδου. Που; Στη γειτονιά τους!
Ας αφήσουμε το τι είναι σε θέση να κάνουν μακριά από αυτή.
Αν λοιπόν, ισχύει πως και η διαχείριση των απορριμμάτων μιας κοινωνίας δείχνει το επίπεδο της, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…
Καλό βράδυ!
Θ.Γ.


Τους σώθηκαν τα κλιμάκια;
Εκ των αποτελεσμάτων των τεστ που γίνονται στον Προμαχώνα συμπεραίνουμε ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα με κορωνοϊό στα βόρεια σύνορά μας. 36 από τα 43 κρούσματα της Δευτέρας ήταν από εκεί. Δεν είναι τυχαίο αυτό.  Οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα με την Σερβία αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Βουλγαρία έχει πρόβλημα. Ας χαμηλώσουμε λοιπόν τους τόνους γιατί είναι πολύ εύκολο να τιναχτεί στον αέρα όλη η προσπάθεια  που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες.  Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να ανοίξει η Νυμφαία αλλά εννοείται με κλιμάκιο για ελέγχους όπως στον Προμαχώνα. Κι είναι περίεργο  που δεν επιλέχθηκε τελικά αυτή η λύση. Τι να υποθέσουμε ότι ο ΕΟΔΥ δεν διαθέτει κλιμάκιο και δεν μπορεί να καλύψει  με ελέγχους Νυμφαία και Προμαχώνα; Κι αυτό που κάνει επίσης μεγάλη εντύπωση είναι η εκκωφαντική σιωπή την Περιφερειακής διοίκησης για το θέμα σε αντίθεση με τους δημάρχους της ΠΕΔ.
Μ.Ξ.


Δοκιμάστηκε στα πολύ δύσκολα,  άντεξε και πέτυχε
Γενέθλια είχε χθες η κυβέρνηση αφού  συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάνοντας λοιπόν έναν απολογισμό αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε είναι ότι δοκιμάστηκε στα πολύ δύσκολα και άντεξε. Κι όχι μόνο άντεξε αλλά η διαχείριση της διπλής κρίσης , αυτή της πανδημίας του κορωνοϊού και της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο,  ήταν απόλυτα επιτυχημένες και αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα. Τα μέτρα που πήρε για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία μπορεί να μην επαρκούν αλλά αυτά είναι τα δεδομένα της χώρας. Το βέβαιο είναι ότι η οικονομία θα έχει ύφεση αλλά αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Ο Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι ηγέτης. Πήρε δύσκολες αποφάσεις χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος ή το οικονομικό κόστος. Έθεσε προτεραιότητα στον άνθρωπο. Κατάφερε να ενώσει τη χώρα μπρος σε ένα αόρατο εχθρό. Να τονώσει την εθνική αυτοπεποίθηση και  με την αντιμετώπιση της πανδημίας και στον Έβρο. Έκανε σωστές κινήσεις στην διεθνή διπλωματία με την συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.
Όχι δεν είναι λίγα αυτά που πέτυχε!
Μ.Ξ. 


Στην Καβάλα τρεις, στην Ξάνθη καμία
Δεν μπορεί να ξεφύγει η Νέα Δημοκρατία από τις παλαιοκομματικές λειτουργίες της. Ακόμη και επί Μητσοτάκη, δεν ξεχνάει ποια είναι και συνεχίζει το ίδιο μοτίβο.
Με παλαιοκομματικές μεθόδους και παρεμβάσεις, ο νομός Καβάλας έχει τρεις (3) συσκευές DCR που χρησιμεύουν στην διαδικασία ελέγχου του κορωνοϊού.
Από την άλλη, η Ξάνθη, το Νοσοκομείο, παρότι εγκαίρως την ζήτησε την συσκευή αυτήν, ακόμη δεν έχει πάρει ούτε μία!!
Όταν μάλιστα στο νομό μας έχουμε συνέχεια κρούσματα. Είναι ή δεν είναι όλη αυτή η συμπεριφορά παλαιοκομματική και βέβαια απαράδεκτη;  Και μάλιστα τόσο προκλητική και καθόλου ανθρωπιστική;
Ντροπή για τον υπουργό Υγείας, για τους παράγοντες της Ξάνθης και ντροπή σε όσους αποφασίζουν με παλαιοκομματική νοοτροπία.
Η Ξάνθη να υποφέρει, να έχει γίνει στόχος όλης της χώρας και ο Κικίλιας να αρνείται την χορήγηση μιας συσκευής και δίπλα στην Καβάλα να δίνει τρεις!…
-Μία ζωή ριγμένη η Ξάνθη από τη Νέα Δημοκρατία.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …