Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καβάλα-Θάσος: Συναγερμός για τα κρούσματα σε τουρίστες

Καβάλα-Θάσος: Συναγερμός για τα κρούσματα σε τουρίστες

0

Τέσσερις ασυμπτωματικοί μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας στο νησί- Δύο που επισκέφθηκαν παραλίες του Παγγαίου επέστρεψαν στη χώρα τους

 

Με δύο ανακοινώσεις οι δήμοι Θάσου και Παγγαίου επιβεβαίωσαν τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή.

Τα τέσσερα κρούσματα στο νησί της Θάσου έχουν ήδη εντοπιστεί και τέθηκαν σε περιορισμό στο ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ για τα δυο κρούσματα στο δήμο Παγγαίου πρόκειται για επισκέπτες που πέρασαν το Σαββατοκύριακο σε παραθαλάσσιες περιοχές και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

 

Ανακοίνωση από το δήμο Θάσου

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Θάσου αναφέρεται στην επιβεβαίωση ύπαρξης ασυμπτωματικών φορέων του ιού Covid 19 στο νησί, σημειώνοντας: «ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης ενημερώθηκε για την ύπαρξη εισαγόμενων επιβεβαιωμένων ασυμπτωματικών φορέων του ιού Covid 19 στη Νήσο Θάσο σήμερα.

Η επιβεβαίωση πραγματοποιήθηκε από δείγματα που ελήφθησαν κατά την είσοδό τους στη χώρα μας. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω τουρίστες είναι ασυμπτωματικοί στη νόσο και έχουν μεταφερθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε: «Διανύουμε μια “διαφορετική” τουριστική περίοδο για τη Θάσο. Η προσέλευση τουριστών στο νησί της Θάσου, καθιστά επιτακτική την τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε ιδιαίτερη συγκυρία».

Η επιβεβαίωση των κρουσμάτων στο νησί της Θάσου έγινε από δείγματα που ελήφθησαν κατά την είσοδό τους στη χώρα μας από Σέρβους και Βούλγαρους τουρίστες.

 

Ενημέρωση από το δήμο Παγγαίου

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Παγγαίου αναφέρει: «το Σάββατο 4-7-2020 ιχνηλατήθηκαν 2 ασυμπτωματικοί φορείς του covid 19 στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα με προορισμό τον Δήμο Παγγαίου για ημερήσια εκδρομή, οι οποίοι επέστρεψαν στην χώρα προέλευσης τους. Εφιστούμε την προσοχή στους συμπολίτες μας και στους επαγγελματίες της περιοχής μας για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου».

 

Τηλεδιάσκεψη με τους δημάρχους

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη υπό τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, όπου συμμετείχαν οι τέσσερεις δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας και ο διευθυντής τη διεύθυνσης Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος. Στους δημάρχους έγινε ενημέρωση για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…