Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έρχεται ειδικό πακέτο στήριξης για την Ξάνθη

Έρχεται ειδικό πακέτο στήριξης για την Ξάνθη

0

Έλαβε σχετικές δεσμεύσεις ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης. Αναμένονται ανακοινώσεις από τον υφ. Ανάπτυξης Ν.  Παπαθανάση

 

 

560 ευρώ για τους μικροπωλητές λαϊκής αγοράς  – Ο δήμος Ξάνθης θα προσλάβει ΑΜΕΑ με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ – Σήμερα η συνάντηση στο υπουργείο Υγείας για το PCR

 

 

Μ’ ένα πακέτο μέτρων στήριξης ειδικά για την Ξάνθη στα χέρια, επιστρέφει αύριο ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα επιχειρώντας μέσα από επαφές που έχει στα υπουργεία Ανάπτυξης,  Οικονομικών αλλά και Υγείας να προωθήσει θέματα του δήμου και του νομού. Το επιχείρημα του δημάρχου είναι αυταπόδεικτο και δεν είναι άλλο από το σφοδρό «χτύπημα» που δέχτηκε από τον κορωνοϊό ο νομός μας με καταστροφικές επιπτώσεις για την τοπική οικονομία που χρήζει άμεση στήριξη ειδάλλως θα καταρρεύσει.

560 ευρώ για τους μικροπωλητές λαϊκής αγοράς

Το πρώτο μέτρο στήριξης αφορά τους μικροπωλητές της λαϊκής αγοράς της Ξάνθης αντιπροσωπεία των οποίων συνόδευσε τον δήμαρχο στο υπουργείο Ανάπτυξης όπου είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Τσέπελης λίγο μετά την συνάντηση, έλαβε την δέσμευση του υπουργού για καταβολή 560 ευρώ στους μικροπωλητές της λαϊκής αγοράς είτε δουλεύουν είτε όχι.

Ο δήμος Ξάνθης θα προσλάβει ΑΜΕΑ με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Επίσης σε συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εργασίας ο δήμαρχος Ξάνθης ζήτησε και έλαβε θετική απάντηση να ενταχθεί ο δήμος Ξάνθης στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που επιχορηγεί το 90% των αποδοχών για προσλήψεις ΑΜΕΑ.: «Ο δήμος ενδιαφέρεται να αξιοποίηση το πρόγραμμα και να δώσει την δυνατότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες να δουλέψουν», επεσήμανε ο κ. Τσέπελης. Στο ίδιο πλαίσιο θα διεκδικήσει περισσότερα κονδύλια από το ΤΕΒΑ προκειμένου να στηρίξει ο δήμος στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Ο υφ. Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης θα ανακοινώσει ειδικό πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Ο κ. Τσέπελης σήμερα θα έχει συναντήσεις με στελέχη του Υπουργείου Υγείας όπου θα θέσει ευθέως το αίτημα να δοθεί προτεραιότητα στο νοσοκομείο Ξάνθης η προμήθεια μηχανήματος PCR για να γίνονται τεστ για κορωνοϊό καθώς επίσης και να καταβληθούν στο νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής covid τα χρήματα που διέθεσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τα οποία δόθηκαν σε άλλα νοσοκομείο αλλά όχι της Ξάνθης.

Τέλος όπως ανέφερε ο κ. Τσέπελης σύντομα θα ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση ειδικό πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις της Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…