Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πνευματικά δικαιώματα και νέες τεχνολογίες στο σύγχρονο Περιφερειακό Τύπο

Πνευματικά δικαιώματα και νέες τεχνολογίες στο σύγχρονο Περιφερειακό Τύπο

0

Προοπτικές και ψηφιακή μετεξέλιξη στην ημερίδα του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων

Η δυναμική του δημοσιογραφικού έργου και πρωτότυπου ειδησεογραφικού περιεχομένου, καθώς και η προστασία και αξιοποίησή του αναδείχθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, με θέμα: ‘’Η ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα και ο περιφερειακός Τύπος στη νέα εποχή-Σχέση Κράτους και περιφερειακού Τύπου, το σύγχρονο ευρωπαϊκό υπόδειγμα”.

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας κ. Παναγιώτης Τσίρης, ενώ διακεκριμένοι ομιλητές, όπως η Ευαγγελία Βαγενά, Διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας και ο Γιώργος Ανδρέας Ζάννος, Διευθυντής του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης  Έργων και Λόγου-ΟΣΔΕΛ ανέλαβαν να παρουσιάσουν την πορεία της ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα στη εθνική έννομη τάξη και τις προκλήσεις που διαμορφώνει η βούληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα έργα του λόγου.

Την αξία και την αξιοποίηση του περιεχομένου στο ψηφιακό περιβάλλον παρουσίασαν ο Φραγκίσκος  Μονογυιός, CCO της  ADWEB, the digital hub και ο Νίκος Πανταζόπουλος,  Sales Executive  της ΑΤC, Athens Technology Center, προκειμένου να καταγραφούν οι δυνατότητες και τα εργαλεία που διαθέτουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στον κόσμο της νέας τεχνολογίας και την αναπροσαρμογής του μοντέλου προώθησης και διαφήμισης.

Ο Τρύφων Δάρας, Νομικός και ειδικός σε θεσμικά θέματα του Περιφερειακού Τύπου παρουσίασε τις αγκυλώσεις που διαχρονικά παρατηρούνται στη διανομή της κρατικής διαφήμισης και τις πραγματικές, αλλά και θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να χορηγούνται κατά το νόμο και δίκαια οι πόροι του δημοσίου για την προβολή και την προώθηση.

Τέλος, ο Αντώνης Σκαμνάκης, αναπληρωτής καθηγητής  του  τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του ΑΠΘ και η Ιωάννα Κωσταρέλλα, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του ΑΠΘ παρουσίασαν τον τρόπο που επιλέγουν άλλες χώρες της ΕΕ να διαχειρίζονται, να διατηρούν και να προστατεύουν τις άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις προς τον περιφερειακό Τύπο, αναδεικνύοντας τη βαρύτητα που δίνεται στα κράτη μέλη της Ευρώπης για τη στήριξη του Τύπου, ως αδιαπραγμάτευτη «ασπίδα» προστασίας για την αμερόληπτη ενημέρωση και τη δημοκρατία.

Τις εργασίες της ημερίδας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ.Παναγής Σαμούρης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, η κ.Έλενα Σώκου, υπεύθυνη της Νέας Δημοκρατίας για τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Αντώνης Μουντάκης, Πρόεδρος της Ένωσης των εβδομαδιαίων περιφερειακών εφημερίδων-ΕΙΕΤ και εκπροσωπώντας τις τρεις περιφερειακές Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε) ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε κ.Δημήτρης Χορταριάς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…