Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πάντειο και ΣΗΠΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον Περιφερειακό Τύπο

Πάντειο και ΣΗΠΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον Περιφερειακό Τύπο

0

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας για την ίδρυση Παρατηρητηρίου Τύπου

Την απόφασή τους να συνεργαστούν, υλοποίησαν την Παρασκευή το Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων. Η πρύτανης Χριστίνα Κουλούρη και ο Πρόεδρος του ΣΗΠΕ, Γιώργος Κατσαΐτης, συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.

Με το μνημόνιο αυτό γίνεται δεκτή από το Πάντειο η πρόταση του ΣΗΠΕ ως αντικείμενο της συνεργασίας για την ίδρυση Παρατηρητηρίου Τύπου. Μιας κοινής επιτροπής από ακαδημαϊκούς καθηγητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές και εκπροσώπους των επιχειρήσεων περιφερειακού τύπου, με σκοπό την παρακολούθηση των εξελίξεων στο πεδίο της  μαζικής επικοινωνίας και του δημοσίου λόγου υπό το κράτος των νέων τεχνολογικών εφαρμογών σε συνδυασμό με την υπεράσπιση των ανθρωπιστικών αξιών στην επικοινωνία και την ενημέρωση.

Ιδιαίτερο ρόλο σ΄αυτή τη συνεργασία έπαιξε ο καθ. Οικονομικών και μέχρι πρότινος αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Νίκος Λέανδρος.

Στην τελετή την Παρασκευή στο Πάντειο παρέστησαν η αντιπρύτανης, Πηνελόπη Φουντεδάκη και ο Καθηγητής Νίκος Λέανδρος. Από το ΣΗΠΕ, ο αντιπρόεδρος Μανώλης Χαλκιαδάκης (Ρεθεμνιώτικα Νέα), η γενική γραμματέας Νατάσσα Βαφειάδου, (Παρατηρητής Θράκης – Κομοτηνή) και η πρώην αντιπρόεδρος του ΣΗΠΕ, Ελένη Διαφωνίδου (Εμπρός Ξάνθης).

Το μνημόνιο συνεργασίας αυτό, είναι το δεύτερο σε μία σειρά συνεργασιών, που ξεκίνησε ο ΣΗΠΕ.

Το πρώτο μνημόνιο έγινε με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του οποίου έχει ήδη κατατεθεί πρόταση του Πανεπιστημίου για την ψηφιοποίηση μέρους του αρχείου των εφημερίδων και την παραγωγή αρχειακού υλικού μεταφρασμένο σε πάνω από 5 γλώσσες.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μ. Τσέπελης: Εντείνουμε τις δράσεις ανακύκλωσης και βελτίωσης των περιβαλλοντικών συνθηκών

Μήνυμα Δημάρχου Ξάνθης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος   Με την ευκαιρία της Πα…