Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πανελλήνιες 2020: Καλές επιδόσεις στην σκιά του κορωνοϊού

Πανελλήνιες 2020: Καλές επιδόσεις στην σκιά του κορωνοϊού

0

Βαθμολογία έως και 19.500 μόρια στο 1ο ΓΕΛ  – Ίδια επίπεδα με πέρσι στο 3ο ΓΕΛ – Ο κορωνοϊός “έριξε”” τους βαθμούς στο 4ο  ΓΕΛ

 

Τι λένε τα στατιστικά των πανελληνίων  – Αναμένεται πτώση των βάσεων –  Από το Σάββατο τα μηχανογραφικά

 

 

Αναρτήθηκαν σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι βαθμολογίες σ’ όλα τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Π.Ε. Ξάνθης. Όπως είναι γνωστό οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία. Οι περισσότεροι όμως υποψήφιοι επιλέγουν να μάθουν τις βαθμολογίες τους και κατόπιν να υπολογίσουν τα μόριά τους ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας.results.it.minedu.gov.gr.

Υψηλές βαθμολογίες στο 1ο  ΓΕΛ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Ε” από τα Λύκεια της Ξάνθης στο 1ο ΓΕΛ όπως μας ανέφερε ο Διευθυντής κ. Κάππος η πρώτη εικόνα είναι πως δεν επαληθεύτηκαν οι αρχικοί φόβοι ότι οι ιδιάζουσες συνθήκες που επικράτησαν φέτος λόγω κορωνοϊού θα επηρεάσουν  αρνητικά και θα μειώσουν τις επιδόσεις τους: « Το κλείσιμο των σχολείων και γενικά οι συνθήκες που επικράτησαν δεν αποτυπώνονται στις βαθμολογίες. Αντίθετα οι υποψήφιοι είναι ευχαριστημένοι. Στο Λύκειό μας υπάρχουν 5 – 6 πολύ υψηλές και μάλιστα ένας υποψήφιος έχει συγκεντρώσει ελάχιστα λιγότερο από 19.500 μόρια! Οι υψηλότερες βαθμολογίες είναι στα πεδία οικονομίας και πληροφορικής  αλλά και στις σχολές υγείας», σημειώνει ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ.

Αναμενόμενες βαθμολογίες –  Ίδια επίπεδα με πέρσι  στο 3ο  ΓΕΛ

Στο 3ο ΓΕΛ ο Διευθυντής κ. Τσεντικόπουλος ανέφερε στο “Ε” πως σε σύγκριση με πέρσι οι βαθμολογίες κινήθηκαν στα ίδια αναμενόμενα επίπεδα: «Η πρώτη εικόνα που αποκομίσαμε είναι ότι οι βαθμολογίες κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα και ήταν αναμενόμενες».

Ο κορωνοϊός “έριξε” τους βαθμούς στο 4ο ΓΕΛ

Αντίθετα με τους Διευθυντές του 1ου και 3ου ΓΕΛ ο Διευθυντής του 4ου  ΓΕΛ κ. Χατζηκωνσταντίνου διαπιστώνει σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρσι ως προς το χειρότερο. Όπως μας ανέφερε: «Οι επιδόσεις είναι μέτριες στις ανθρωπιστικές σπουδές και καλύτερες στα πεδία Οικονομίας και πληροφορικής αλλά υπάρχουν χαμηλές βαθμολογίες σε Φυσική και Χημεία. Αυτό συμβαίνει σε πανελλαδικό επίπεδο». Αυτό που διέκρινε ωστόσο ο κ. Χατζηκωνσταντίνου είναι ότι: «Ο εγκλεισμός και η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ξάνθη άγχωσαν τους υποψηφίους και αυτό αποτυπώθηκε στις επιδόσεις τους οι οποίες είναι χαμηλότερες από πέρσι».  Πρόσθεσε δε πως οι υποψήφιοι έδωσαν βαρύτητα στη διδασκαλία από τα Φροντιστήρια και δεν συμμετείχαν στην σύγχρονη διαδικτυακή του σχολείου και αυτοί όλοι μαζί οι παράγοντες  έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της εικόνας.

Τι λένε τα στατιστικά των πανελληνίων  – Αναμένεται πτώση των βάσεων

Tα στατιστικά των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Παιδείας λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της ειδικής ιστοσελίδας.

H ανάγνωση των βαθμολογικών στοιχείων δείχνει πτωτική πορεία των βάσεων.

Η πτωτική πορεία αναμένεται να σημειωθεί στο σύνολο των σχολών του 1ου, 2ου και 3ου πεδίου ενώ στο 4ο πεδίο εκτιμάται ότι θα υπάρχουν αυξομειώσεις. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ακόμα και η Ιατρική σχολή θα πέσει κάτω από το φράγμα των 18000 μορίων, όχι στην Αθήνα, αλλά στην περιφέρεια, όπως στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως προκύπτει τα μαθήματα που αποτέλεσαν το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν:

– η Χημεία για τους υποψήφιους των θετικών σπουδών και των σπουδών υγείας

– τα Αρχαία για τους υποψήφιους των ανθρωπιστικών σπουδών

– τα Μαθηματικά για τους υποψήφιους των οικονομικών σπουδών

Συγκεκριμένα:

Στις ανθρωπιστικές σπουδές 3 στους 4 υποψήφιους έγραψαν πάνω από τη βάση ενώ αντίθετα στο πρώην μάθημα βαρύτητας των αρχαίων μόλις 1 στους 2 πέτυχε βαθμολογία πάνω από το 10 και λιγότερο από το 1% όσων εξετάστηκαν πέτυχαν βαθμολογία άνω του 19.

Στις Θετικές Σπουδές ένας στους δύο μόνο πέρασε τη βάση του 10 με το ποσοστό των αριστεύσαντων (με βαθμολογία άνω του 19) να είναι μόλις στο 1,28%.

Στις Σπουδές Υγείας το 47% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση και μόλις το 2,15% αρίστευσε.

Στις Οικονομικές Σπουδές, τέλος, περίπου τρεις στους τέσσερις υποψηφίους βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση και μόλις 178 υποψήφιοι (ποσοστό μικρότερο του 1%) πέτυχε βαθμολογία από 19 έως 20.

 Από το Σάββατο τα μηχανογραφικά

Σημειώνεται, ότι από το Σάββατο 11 Ιουλίου, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΜΘ: Επιδότηση 50% για την Αναβάθμιση της Επιχείρησής σας

Δίπλα στις επιχειρήσεις η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία Η Πε…