Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τρία έργα Αβδήρων και Τοπείρου βρίσκουν «στέγη» στο «Αντώνης Τρίτσης»

Τρία έργα Αβδήρων και Τοπείρου βρίσκουν «στέγη» στο «Αντώνης Τρίτσης»

0

Δ.  Αβδήρων: 2 έργα προϋπολογισμού 5.760.322,46 ευρώ  – Δ. Τοπείρου: Έργο ύδρευσης 1.900.000 ευρώ  – Τα «ορφανά» έργα του «Φιλόδημου» στο νέο πρόγραμμα

 60, 5 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός των έργων που εντάσσουν δήμοι της ΑΜΘ. Παρουσίαση του προγράμματος από τον υπουργό Εσωτερικών στην Θεσσαλονίκη.

Τροποποίηση του 4412 θα προωθήσει ο Θεοδωρικάκος μέσα στο καλοκαίρι

 Ο δήμος Αβδήρων και ο δήμος Τοπείρου είναι οι δήμοι της Π.Ε. Ξάνθης , που εντάσσουν έργα – Δύο έργα ο δήμος Αβδήρων  και ένα έργο του δήμου Τοπείρου –  στο νέο πρόγραμμα που χρηματοδοτεί έργα της Τοπικής αυτοδιοίκησης με την ονομασία «Αντώνης Τρίτσης». Ο υπουργός ΥΠΕΣ κ.Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος στους  Δημάρχους και στους Περιφερειάρχες της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας –

Θράκης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε τα 109 έργα που δεν διέθεταν επαρκή χρηματοδότηση και είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ότι εντάσσονται στο «Αντώνης Τρίτσης». Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται τα 3 έργα των δήμων Αβδήρων και Τοπείρου και συνολικά άλλα 60. 557.698,86 ευρώ , έργα των δήμων της ΑΜΘ. Ο προϋπολογισμός για τα έργα που εντάσσονται στις τρεις Περιφέρειες της Βορείου Ελλάδος είναι 239,3 εκατ.

Ευρώ. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα διαθέτει 2,5 δις ευρώ.

Τα «ορφανά» έργα του «Φιλόδημου» στην Ξάνθη

Ειδικότερα όπως διακρίνεται και στον πίνακα ο δήμος Αβδήρων εντάσσει ένα έργο αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 770.000 ευρώ και ένα έργο ύδρευσης της ΔΕΥΑΑ προϋπολογισμού 4.290.322,46 ευρώ. Ο δήμος Τοπείρου εντάσσει επίσης έργο ύδρευσης και συγκεκριμένα αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύψους 1.900.000 ευρώ. Τα έργα αυτά είναι τα λεγόμενα «ορφανά» του Φιλόδημου που βρήκαν χρηματοδοτική στέγη στο «Αντώνης Τρίτσης».

Τροποποίηση του 4412 θα προωθήσει ο Θεοωδορικάκος μέσα στο καλοκαίρι

«Στα χέρια μας είναι να γράψουμε χρυσές σελίδες στο χώρο της Αυτοδιοίκησης», είπε  ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στην εφαρμογή του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης Στην προσπάθεια για να καταστεί η Αυτοδιοίκηση πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί καθοριστικό  και το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης, με αντίστοιχη μεταφορά πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, που θα νομοθετηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Επίσης ο υπουργός ανακοίνωσε πως εντός του καλοκαιριού θα γίνει τροποποίηση του νόμου 4412 που αφορά τα δημόσια έργα. Πρόκειται για έναν νόμο που κατά γενική ομολογία των δημάρχων… τους έχει κάνει την ζωή δύσκολη.

Μανώλης Τσέπελης και Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν στην παρουσίαση του «Αντώνης Τρίτσης»

Στην παρουσίαση του προγράμματος παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο δήμαρχος Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν. Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Τσέπελης ανέφερε πως «το πρόγραμμα έχει αναπτυξιακό προσανατολισμό και χρηματοδοτήσει πολλά έργα ποιότητας ζωής, υποδομών, κτηριακά, αναπλάσεις , παιδικές χαρές, κ.λ.π. Είναι ένα πολύ χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και αυτό που θα κάνουμε είναι να έχουμε ώριμες μελέτες για να εντάσσουμε έργα. Ο δήμος Ξάνθης έχει μια σειρά μελετών και σχεδιάζει και άλλα έργα σε πολλούς τομείς και σύντομα θα επωφεληθούμε από το νέο πρόγραμμα»,  τόνισε ο δήμαρχος Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…