Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αργή αλλά σταθερή «αποφόρτιση» της Ξάνθης από τον κορωνοϊό

Αργή αλλά σταθερή «αποφόρτιση» της Ξάνθης από τον κορωνοϊό

0

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Ν. Ευφραιμίδης: «Μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι έχει εξασθενίσει ο ιός στην Ξάνθη»

 

Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης, Σ. Μωραϊτης: «Θεωρώ ότι έγιναν λάθη στον χειρισμό του θέματος της ενημέρωσης και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί ο νομό μας»

Δήμαρχος Μύκης Ρ. Ντελή Χουσεϊν: «Το ολοκληρωτικό κλείσιμο των συνοριακών σταθμών με Τουρκία και Βουλγαρία εκτιμώ πως δεν κινείται στην σωστή κατεύθυνση»

 

 

«Έχει εξασθενίσει ο κορωνοϊός στην Ξάνθη». Αυτό είναι το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα που συμπεραίνεται από την σταδιακή και σταθερή μείωση των κρουσμάτων και είναι απόλυτα αξιόπιστο αφού η Ξάνθη είναι η μοναδική περιφερειακή ενότητα της χώρας που σε σχέση με τον πληθυσμό της έχουν γίνει τόσα πολλά τεστ. Είναι και η πρώτη δημόσια παραδοχή από καθ’ ύλην αρμόδιο όπως τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκο Ευφραιμίδη που έχει αναλάβει συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας και έχει την πιο σαφή εικόνα για την πορεία της πανδημίας στην Ξάνθη.

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Ν. Ευφραιμίδης: «Μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι έχει εξασθενίσει ο ιός στην Ξάνθη»

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Ευφραιμίδης για πρώτη φορά διατύπωσε την άποψη ότι η κατάσταση βελτιώνεται: «Μπορεί να συνεχίζουν να βγαίνουν νέα κρούσματα αλλά υπάρχει ξεκάθαρα μείωση του αριθμού και είναι σαφώς καλύτερη η εικόνα και στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι έχει εξασθενίσει ο ιός.  Σαν νομός υποφέραμε πολύ και ως κοινωνία και ως οικονομία. Ο τόπος μας δέχτηκε ισχυρό bullying κι αυτό έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις» , υποστηρίζει ο κ. Ευφραιμίδης.

Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης, Σ. Μωραΐτης: «Θεωρώ ότι έγιναν λάθη στον χειρισμό του θέματος της ενημέρωσης και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί ο νομό μας»

Εμφανώς αγανακτισμένος και απογοητευμένος τόσο από την στοχοποίηση και τις αρνητικές επιπτώσεις της όσο και από την πολιτική διαχείριση σε επίπεδο περιφερειακής διοίκησης, δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης. Μάλιστα αφήνει υπόνοιες ότι ο νομός μας εκτός από θύμα της πανδημίας υπήρξε και θύμα μιας μεθοδευμένης σκοπιμότητας που τον έθεσε στο στόχαστρο και που καταδεικνύει την ανικανότητα των αρμόδιων αρχών αλλά και βρήκε έδαφος από το έλλειμμα ενημέρωσης: «Στην επίσημη ενημέρωση για τα κρούσματα, ενώ η Ξάνθη έχει για παράδειγμα 3 κρούσματα και η Αττική 4 πρώτα αναφέρεται η Ξάνθη. Ποτέ δεν αναφέρεται σε πόσο αριθμό τεστ βρέθηκαν αυτά τα 3 ενώ την ίδια στιγμή στην Αττική δεν γίνονται τεστ και τα θετικά κρούσματα εντοπίζονται όταν ασθενήσουν και πηγαίνουν σο νοσοκομείο. Αυτό που ρωτώ είναι πως ξέρουν ότι μόνο αυτά τα κρούσματα είναι στην Αττική; Θεωρώ ότι έγιναν λάθη στον χειρισμό του θέματος της ενημέρωσης και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί ο νομό μας με ότι αυτό σημαίνει και για την οικονομία του».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τα εισαγόμενα κρούσματα στην Θάσο και για τις δηλώσεις του καθηγητής Σύψα ότι ενδεχομένως να κλείσει ο Προμαχώνας επειδή υπάρχει έξαρση της πανδημία στα Βαλκάνια ο κ. Μωραΐτης τόνισε με νόημα και αιχμές: «Ο Προμαχώνας δεν θα κλείσει. Είναι ο Τζιτζικώστας περιφερειάρχης εκεί…»

Να υπενθυμίσουμε ότι οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας για την απόφαση να κλείσουν όλοι οι συνοριακοί σταθμοί της ΑΜΘ.

Δήμαρχος Μύκης Ρ. Ντελή Χουσεϊν: «Το ολοκληρωτικό κλείσιμο των συνοριακών σταθμών με Τουρκία και Βουλγαρία εκτιμώ πως δεν κινείται στην σωστή κατεύθυνση»

Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν, ο οποίος σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως δεν πήρε μέρος στην τηλεδιάσκεψη της ΠΕΔ λόγω υποχρεώσεων και εκφράζει κάποιες παρατηρήσεις του. Ειδικότερα αναφέρει: «Το ολοκληρωτικό κλείσιμο των συνοριακών σταθμών με Τουρκία και Βουλγαρία εκτιμώ πως δεν κινείται στην σωστή κατεύθυνση. Θεωρώ πως πρέπει να λάβουμε υπόψη τις επισημάνσεις και σκέψεις των ξενοδόχων και των λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής μας που αναλαμβάνουν το σημαντικό βάρος της φιλοξενίας και να οδηγηθούμε σε μέτρα που θα επιτρέπουν μια αυστηρά ελεγχόμενη ροή τουριστών στην περιοχή μας. Έχω την πεποίθηση ότι τηρώντας αυστηρά τα ευρέως γνωστά μέτρα προφύλαξης που ορίζουν τα πρωτόκολλα όπως μάσκα, αποστάσεις και αποφυγή συναθροίσεων μπορούμε παράλληλα να παλέψουμε τον ιό και να διατηρήσουμε την τουριστική επισκεψιμότητα σε ικανοποιητικά επίπεδα».

Ανησυχία για τα κρούσματα σε Θάσο και δήμο Παγγαίου

Με δύο ανακοινώσεις οι δήμοι Θάσου και Παγγαίου επιβεβαίωσαν χθες το βράδυ τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή. Τα τέσσερα κρούσματα στο νησί της Θάσου έχουν ήδη εντοπιστεί και τέθηκαν σε περιορισμό στο ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ για τα δυο κρούσματα στο δήμο Παγγαίου πρόκειται για επισκέπτες που πέρασαν το Σαββατοκύριακο σε παραθαλάσσιες περιοχές και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Χαρδαλιάς -Κορωνοϊός: «Τίποτα δεν τελείωσε, κοιτάξτε τι γίνεται στα Βαλκάνια»

Για την αίσθηση που υπάρχει ότι όλα έχουν τελειώσει και την αίσθηση χαλαρότητας κυρίως στις νέες ηλικίες, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σε μια παρέμβασηκατά τη διάρκεια της πρώτης διαδικτυακής εκδήλωσης για τις επιπτώσεις του κορονοϊού, που διοργάνωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος. Ο κ. Χαραδαλιάς τόνισε: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Σας καλώ και παρακαλώ να δείτε τι συμβαίνει γύρω μας στα Βαλκάνια, σε χώρες που όχι μόνο τα συστήματα τους υγείας αλλά και τα συστήματα πολιτικής προστασίας ήταν παράδειγμα για μας πριν ένα χρόνο που με εντολή του πρωθυπουργού ξεκινήσαμε την προσπάθεια για να φτιάξουμε δομές, κάθετες στην κοινωνία έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε κίνδυνο και διαχειριστούν την όποια κρίση. Γιατί υπάρχουν φωτιές, πλημμύρες, καταστροφές, τα είδαμε όλα αυτό τον χρόνο, και θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες από αυτό το μετερίζι».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…