1 κιλό λαχανικά διάφορα (κολοκυθάκια, πιπεριές, πατάτες, μελιτζάνες, μανιτάρια κ.λπ.)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φρέσκα και 2 ξερά κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτά φετάκια
1-2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
Πλένετε τα λαχανικά και κόβετε σε λεπτές φέτες ή ροδέλες τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τις μελιτζάνες και σε λωρίδες τις πιπεριές. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια.
Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε τηγάνι αντικολλητικό και ψήνετε τα λαχανικά, πρώτα τις πατάτες, μετά τα κολοκυθάκια και τέλος τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Προσθέτετε λίγο λάδι, αν χρειάζεται, και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια (αν βάλετε) μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Στραγγίζετε όλα τα λαχανικά σε απορροφητικό χαρτί και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το γιαούρτι, το ροκφόρ, το σκόρδο, το βασιλικό ή μαϊντανό και το ξίδι και συνοδεύετε τα ζεστά λαχανικά με τη δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.