Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαράκι με μανιτάρια

Μοσχαράκι με μανιτάρια

0

-1 κιλό μοσχάρι χτένι σε μικρές μερίδες

-1 συσκευασία φρέσκα ασπρομανίταρα

-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

-μαϊντανός ψιλοκομμένος

-1 μεγάλο κουτάκι μπύρα

-5-6 γαρύφαλλα ολόκληρα

-1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

-ελαιόλαδο

-αλάτι

-πιπέρι (σε κόκκους και αλεσμένο)

-κανέλα (προαιρετικά)

Προετοιμάζουμε τα μανιτάρια καθαρίζοντας και κόβοντάς τα στα δύο ή το πολύ στα τρία, τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, τόσο ώστε να καλυφθεί ο πάτος, ρίχνουμε και τσιγαρίζουμε το μισό κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα γυρίζουμε μέχρι να σοταριστούν ελαφρά και να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη, μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι (αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο λάδι) και προσθέτουμε το κρέας. Το γυρίζουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με λίγη από τη μπύρα και γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη. Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπύρα, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τη ζάχαρη. Το κρέας θα πρέπει να είναι ίσα ίσα καλυμμένο με υγρά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου να είναι σχεδόν έτοιμο. Περίπου 20 λεπτά, πριν κλείσουμε τη φωτιά, θα ρίξουμε μέσα τα μανιτάρια και τον μαϊντανό, που έχουμε κρατήσει στην άκρη, μαζί με ότι υγρά έχουν αφήσει.

Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουρέ πατάτας, αλλά και με ρύζι ή μακαρόνια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…