Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δήμος Πρότυπο: Ερωτήσεις για καθαριότητα στα σχολεία και μείωση δημοτικών τελών

Δήμος Πρότυπο: Ερωτήσεις για καθαριότητα στα σχολεία και μείωση δημοτικών τελών

0

Ζητούν τις απαντήσεις γραπτώς

Δύο ερωτήσεις υπέβαλε στη δημοτική αρχή η παράταξη «Δήμος Πρότυπο». Η πρώτη αφορά στον τρόπο που υλοποιείται η καθαριότητα στα σχολεία με βάση τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και η δεύτερη τη μείωση των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις που ακόμη δεν υλοποιήθηκε. Οι ερωτήσεις παρατίθενται παρακάτω με την επισήμανση οι απαντήσεις να δθούν γραπτά, αφού δεν πραγματοποιούνται συνεδριάσεις δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη.

Ερώτημα για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ξάνθης

Κύριε δήμαρχε, έχουν εκδοθεί δύο ΚΥΑ σχετικές με τις καθαρίστριες σχολικών μονάδων, η υπ’ αρ. 63261/26-5-20 και η υπ’ αρ. 63267/26-5-20 με θέματα : «Έγκριση πρόσθετης χρηματοδότησης για το έργο των σχολικών καθαριστριών/καθαριστών κατά το σχολικό έτος 2019-2020, λόγω αυξημένων αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος, οι οποίες προκύπτουν από την επαναλειτουργία των σχολείων και τα ληφθέντα μέτρα τήρησης κοινωνικών αποστάσεων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού COVID19» & «Τροποποίηση της υπ’ αρ. 2/51692/0022/04.09.2007 (Β’ 1873) απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών «Καθορισμός αμοιβής καθαριστριών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με σύμβαση μίσθωσης έργου» αντίστοιχα, των Υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών.

Με την πρώτη ΚΥΑ εξασφαλίζεται η πρόσθετη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για την πληρωμή των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών/καθαριστών που θα απασχοληθούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο των ληφθέντων μέτρων τήρησης κοινωνικών αποστάσεων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Με την δεύτερη αντίστοιχα ΚΥΑ, για το χρονικό διάστημα από την 28η Μαΐου 2020 και έως τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους, αυξάνεται το ανώτατο όριο των αιθουσών διδασκαλίας από δέκα οκτώ (18) σε είκοσι τέσσερις (24), εφόσον το σχολείο λειτουργεί με αίθουσες περισσότερες των έξι (6).

Ερωτάστε:

1)Γνωρίζετε αν έχουν συνεδριάσει οι σχολικές επιτροπές του Δήμου μας προκειμένου να λάβουν σχετικές με τις παραπάνω ΚΥΑ αποφάσεις;

2)Αφού έχει εξασφαλιστεί ήδη η πρόσθετη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, πότε προτίθεστε και αν προτίθεστε να αυξήσετε το όριο των αιθουσών για την πληρωμή των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών/καθαριστών που θα απασχοληθούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των σχολικών μονάδων;

3)Σε ποιες ενέργειες σας θεωρείτε ότι οφείλετε να προβείτε, προκειμένου να εναρμονιστείτε για την εφαρμογή των παραπάνω Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων;

Ερώτημα για την μείωση δημοτικών τελών κατά 35% στις επιχειρήσεις

Κύριε δήμαρχε, κατά το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Μαρτίου του 2020, τις πρώτες ημέρες έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 στην χώρα μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης συμβάλλοντας στην θωράκιση της τοπικής οικονομίας, μετά από πρότασή μας με την υπ. αριθ. 29/2020 απόφασή του, παρουσία όλων των φορέων της πόλης μας, αποφάσισε την μείωση των δημοτικών τελών έως και 35% στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας.

Σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες μετά, καμία σχετική ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί, η δε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει υλοποιηθεί.

Ερωτάστε:

1)Γιατί μέχρι σήμερα, τρεις μήνες μετά, δεν έχει εφαρμοστεί η παραπάνω απόφαση;

2)Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν λαμβάνει μέτρα και ούτε υλοποιεί αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό την ανακούφιση των επιχειρήσεων του Δήμου μας;

3)Ποιοι ευθύνονται για την μη υλοποίηση των ειλημμένων αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σταθερά τα δημοτικά τέλη στο δήμο Τοπείρου

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου καλούνται να λάβουν απόφαση μη αναπροσαρμογής σε δια περι…