Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Αιτήσεις από χθες για τις 17 θέσεις του «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Ξάνθη

Αιτήσεις από χθες για τις 17 θέσεις του «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Ξάνθη

0

6 θέσεις στον δήμο Αβδήρων – 6 θέσεις στον δήμο Μύκης – 5 θέσεις στον δήμο Ξάνθης

Αναλυτικά οι θέσεις σ’ όλους τους δήμους του νομού

 

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει στις 17 Ιουνίου

 

 

Άρχισε χθες η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για 2.909 μόνιμες θέσεις στους δήμους για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Με 17 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων θα στελεχωθεί η δομή «Βοήθεια στον Σπίτι» στους δήμους Αβδήρων, Μύκης και Ξάνθης.

 Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr – Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής για τις θέσεις των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λήγει στις 17 Ιουνίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.

Πληροφορίες

Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή (δικαιολογητικά, τίτλοι σπουδών κτλ.) οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (2131319100, εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 μέχρι 14:00) ή  μέσω email στο enimerosi@asep.gr

 

Για τυχόν τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δεδομένων & Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΑΣΕΠ ακολουθώντας τον σύνδεσμο ή τηλεφωνικά (2131319100 – Επιλογή 4): Τις εργάσιμες ημέρες Κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 20:00 Τις αργίες (εξαιρουμένης της 8ης Ιουνίου)

Κατά τις ώρες 10:00 μέχρι 16:00

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψηφίων της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 18 Ιουνίου 2020 ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 3 Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Οι υποψήφιοι της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα ενημερωθούν για την εκκίνηση της υποβολής των αιτήσεών τους με νεότερο Δελτίο Τύπου.

 

Αναλυτικά οι ειδικότητες και οι θέσεις για τους δήμους της Ξάνθης

 

Ειδικότητα Δήμος Περιφερειακή Ενότητα Αριθμός Θέσεων
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 1
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 1
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 1
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 1
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 2
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 1
ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 1
ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ / ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 1
ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ / ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 2
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 2
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 2
ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 2

 

synoriofylakes-empros

 

 

Πρόσληψη 480 νέων συνοριακών φυλάκων

 

 

Για τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών – Θέσεις και στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης

 

 

 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμη την αύξηση των οργανικών θέσεων των συνοριακών φυλάκων και αναμένεται η διαδικασία των προσλήψεων.

 

Αναλυτικότερα, στο ΣτΕ κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την σύσταση 480 νέων οργανικών, επί θητεία, θέσεων συνοριακών φυλάκων ορισμένου χρόνου.

Η αύξηση των οργανικών θέσεων αποσκοπεί, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος, στην αποτελεσματική φύλαξη των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ), που λειτουργούν στην Αττική, Κόρινθο, Ξάνθη και Δράμα, όπου κρατούνται παράτυποι μετανάστες.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η πρόσληψη των 480 συνοριακών φυλάκων κρίνεται επιβεβλημένη, γιατί «αφενός μεν θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού φαινομένου, αφετέρου δε, θα αποτελέσει το πρόκριμα για την επιστροφή ικανού αριθμού» από το ένστολο προσωπικό των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας και αστυνομικών υπηρεσιών όλης της επικράτειας, που απασχολείται με απόσπαση στα ΠΡΟΚΕΚΑ , «με άμεση απόρροια την παύση δαπανών οδοιπορικών, εκτός έδρας, διαμονής και διατροφής του εν λόγω προσωπικού και τη διάθεσή τους προς εκτέλεση της αποστολής του Σώματος στις περιοχές αρμοδιότητας των υπηρεσιών όπου ανήκουν οργανικά».

Ακόμη αναφέρει, ότι η δαπάνη για την πρόσληψη των 480 νέων συνοριακών φυλάκων ανέρχεται στα 8.536.224 ευρώ και θα καλυφθεί από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος.

Τελικά, το Ε Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Ευστρατίου και εισηγήτρια την πάρεδρο Θεώνη Κανελλοπούλου, με την υπ΄ αριθμ. 101/2020 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το εν λόγω σχέδιο διατάγματος.

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι όλα τα ανοικτά προγράμματα για ανέργους

Όσα πρέπει να ξέρετε

 

Ανοικτά προς υποβολή αιτήσεων είναι 13 προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Σημειώστε τα προγράμματα:

1)Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας

2)Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας

3)Πιλοτικό πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του ΚΠΑ Ελευσίνας

4)Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 18-29 ετών με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα

5)Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών

6)Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών

7)Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για 50 Άτομα με Αναπηρίες

8)Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης των αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης

9)Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του Δημοσίου Τομέα και επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών

10)Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την Απασχόληση 10.000 δικαιούχων “Επιταγής Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας”

11)Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών

12)Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 45 ετών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΟΡΕΙΣ Κ.ΑΛ.Ο ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΤΕΙ-ΑΣΠΑΙΤΕ

13)Πρόγραμμα επιχορήγησης για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., της Ε.Σ.Ε.Ε. και των Οργανώσεων μελών αυτών, του Σ.Ε.Β., του Σ.Ε.Τ.Ε. καθώς και των Πανελληνίων Οργανώσεων μελών του Σ.Ε.Τ.Ε.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…