Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ταχινοπιτάκια με σταφίδες

Ταχινοπιτάκια με σταφίδες

0

650γρ. φύλλο κρούστας

350γρ. ταχίνι

100γρ. ζάχαρη

6 κ.σ. μέλι

100γρ. καρύδια τριμμένα χοντρά

100γρ. σταφίδες

λίγο λάδι για άλειμμα (ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο)

1 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. γαρίφαλο

άχνη για το πασπάλισμα

Ανακατεύουμε σε μούλτι το ταχίνι μαζί με το μέλι, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι. Παίρνουμε ένα φύλλο, βάζουμε στην άκρη της μιας πλευράς του γέμιση και πασπαλίζουμε με καρύδια και σταφίδες. Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να τυλίγουμε σφιχτά γιατί θα φουσκώσει λίγο και η γέμιση. Κόβουμε στη μέση και τυλίγουμε σε δύο ρολά. Αν μας φαίνεται μεγάλο κόβουμε στα 3 κάθε φύλλο.

Στρώνουμε τα πιτάκια στο ταψί. Αλείφουμε με λίγο λάδι από πάνω τα ταχινοπιτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC-160oC, μέχρι να ροδίσουν. Θα χρειαστούν περίπου 30-35 λεπτά.

Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελληνικό ριζότο λαχανικών

– 1½ φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα – 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα – 1 φλιτζανά…