Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ταχινοπιτάκια με σταφίδες

Ταχινοπιτάκια με σταφίδες

0

650γρ. φύλλο κρούστας

350γρ. ταχίνι

100γρ. ζάχαρη

6 κ.σ. μέλι

100γρ. καρύδια τριμμένα χοντρά

100γρ. σταφίδες

λίγο λάδι για άλειμμα (ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο)

1 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. γαρίφαλο

άχνη για το πασπάλισμα

Ανακατεύουμε σε μούλτι το ταχίνι μαζί με το μέλι, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι. Παίρνουμε ένα φύλλο, βάζουμε στην άκρη της μιας πλευράς του γέμιση και πασπαλίζουμε με καρύδια και σταφίδες. Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να τυλίγουμε σφιχτά γιατί θα φουσκώσει λίγο και η γέμιση. Κόβουμε στη μέση και τυλίγουμε σε δύο ρολά. Αν μας φαίνεται μεγάλο κόβουμε στα 3 κάθε φύλλο.

Στρώνουμε τα πιτάκια στο ταψί. Αλείφουμε με λίγο λάδι από πάνω τα ταχινοπιτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC-160oC, μέχρι να ροδίσουν. Θα χρειαστούν περίπου 30-35 λεπτά.

Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και σερβίρουμε.

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ λεμονιού με φράουλες

-250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη -250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα -3 αυγά -75 γρ. …