Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πουγκιά μελιτζάνας

Πουγκιά μελιτζάνας

0

4 μελιτζάνες

1 κιλό μοσχαράκι (κιλότο)

2 κρεμμύδι

θυμάρι

1 σκελ. σκόρδο

1 ντομάτα

1 σφηνάκι λευκό κρασί

100 γρ. βούτυρο

αλάτι και πιπέρι

λίγη ζάχαρη

100 γρ. γραβιέρα

5 ντοματάκια

μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι. Μόλις κάψει, βάζουμε το κρέας κομμένο σε κυβάκια για να το θωρακίσουμε. Προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα και μόλις μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια βάζουμε την ντομάτα, λίγο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ζάχαρη, θυμάρι, λίγο νεράκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί και να τραβήξει όλα τα υγρά του (θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα).

Τη μελιτζάνα την κόβουμε σε λωρίδες και την τηγανίζουμε. Σταυρώνουμε 2 λωρίδες, βάζουμε μία κουταλίτσα κρέας και το κλείνουμε σαν φωλίτσα. Βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι τυράκι, μια φέτα ντομάτας και με μια οδοντογλυφίδα το στηρίζουμε και το βάζουμε για ψήσιμο στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…