2/3 της κούπας (τσαγιού) χλιαρό γάλα
30 gr νωπή μαγιά
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο (όχι λιωμένο)
2 -3 κρεμμύδια σε φέτες
1 κουταλάκι (γεμάτο) κάρυ
1 κουταλιά μουστάρδα
4-5 φέτες ζαμπόν
5-6 φέτες ανανά
αλάτι-πιπέρι
200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Διαλύουμε την μαγιά μες το γάλα προσθέτοντας τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά και προσθέτουμε το αλεύρι και μετά το λάδι. Ζυμώνουμε μέχρις ότου η ζύμη μας να γίνει απαλή ελαστική. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά την απλώνουμε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κάρυ. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι (λίγο) και πιπέρι. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με το μείγμα του κάρυ κι από πάνω απλώνουμε το ζαμπόν και τον ανανά σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 15-20 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο