Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δεν ανοίγουν οι συνοριακοί σταθμοί Εξοχής, Αγ. Κωνσταντίνου, Νυμφαίας, Ορμενίου

Δεν ανοίγουν οι συνοριακοί σταθμοί Εξοχής, Αγ. Κωνσταντίνου, Νυμφαίας, Ορμενίου

0

Σύμφωνα με δηλώσεις του Θ. Καράογλου η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα μόνο των σταθμών Κρυσταλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα και Κήπων

 Διαμαρτύρονται και ανησυχούν τα μέλη του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης για τις επιπτώσεις στον οδικό τουρισμό της περιοχής

Αναστάτωση έχει προκαλέσει τους ξενοδόχους της Θράκης η δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου σύμφωνα με την οποία θα επαναλειτουργήσουν μόνο οι συνοριακοί σταθμοί, μόνο όπου υπάρχουν οι υποδομές και πραγματοποιούνται τελωνειακοί έλεγχοι: Κρυσταλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα και Κήπων.

Αυτό σημαίνει ότι δεν προβλέπεται το άνοιγμα για Εξοχή, Άγιο Κωνσταντίνο, Νυμφαία, Ορμένιο και Καστανιές και άρα η περιοχή στερείται ένα μεγάλο τμήμα οδικών τουριστών.

Με αφορμή της δηλώσεις αυτές, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης απέστειλε επιστολή  στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου και στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, σε μία προσπάθεια αναχαίτησης της πρότασης για το άνοιγμα μόνο των τεσσάρων συνοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδα. Η επιστολή προωθήθηκε και τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες.

Σχετικά, ο Σύνδεσμος των Ξενοδόχων σημειώνει: «σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Θ. Καράογλου, προτείνεται το άνοιγμα μόνο τεσσάρων συνοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας μέσα στους οποίους δεν συγκαταλέγονται οι σταθμοί Νυμφαίας, Εξοχής και Ορμενίου λόγω του ότι «στους συγκεκριμένους δεν υπάρχουν υποδομές για να γίνονται έλεγχοι».

Οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι οι παραπάνω συνοριακοί σταθμοί είναι κομβικής σημασίας και βασικές πύλες εισόδου για τον οδικό τουρισμό της Θράκης από τις Βαλκανικές χώρες. Ειδικά οι συνοριακοί σταθμοί της Νυμφαίας (Ροδόπης) και Ορμενίου (Έβρος) εξυπηρετούν το συντριπτικό ποσοστό των Βαλκάνιων τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας.

Από την άλλη είναι γεγονός ότι η προτεινόμενη εναλλακτική διαδρομή από τον Προμαχώνα είναι κατά 140 Km μακρύτερη και αυξάνει τη διάρκεια και το κόστος του ταξιδιού αποτελώντας ένα βασικό αντικίνητρο για επίσκεψη στην περιοχή.

Σε περίπτωση που οι παραπάνω πύλες εισόδου μείνουν κλειστές τότε είναι δεδομένο ότι θα καταρρεύσει κάθε προσπάθεια προσέλκυσης οδικών τουριστών το φετινό καλοκαίρι και ανάκτησης έστω και κάποιου μικρού ποσοστού οδικών αφίξεων στην περιοχή μας.

Απαιτείται η άμεση εξασφάλιση της αναγκαίας υποδομής σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα ώστε να ανοίξουν οι παραπάνω σταθμοί μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερις της Βόρειας Ελλάδας.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά και αναμένουμε τις ενέργειες σας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο ωράριο στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία από το σχολικό έτος 2024/25

Αναλυτικά η υπουργική απόφαση Αλλάζει το ωράριο στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία από το νέο έ…