Αρχική Χωρίς κατηγορία Μελιτζανόπιτα με ελιές

Μελιτζανόπιτα με ελιές

0

½ κιλό φύλλο κρούστα (για πίτες)

4 μελιτζάνες

2 ξερά κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

3 φρέσκιες ντομάτες

1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

5 κουταλιές σούπας τραχανάς ή ρύζι

400 γρ. τυρί φέτα

150 γρ. ελιές πράσινες ροδέλες

10 φύλλα φρέσκος βασιλικός

6 αυγά, αλάτι, πιπέρι

Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένετε και τις στύβετε καλά με τα χέρια. Σοτάρετε στο λάδι με τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και το σκόρδο  και τις κατεβάζετε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσουν ρίχνετε τις ελιές, το βασιλικό, τον μαϊντανό, τη φέτα, τις τομάτες ψιλοκομμένες και τα αυγά χτυπημένα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί. Παίρνετε ένα – ένα φύλλο, το αλείφετε με το πινέλο με λάδι, απλώνετε κατά μήκος λίγη γέμιση, ρίχνετε τον τραχανά ή το ρύζι πασπαλιστά και τυλίγετε κάθε φύλλο σε ρολό. Το τοποθετείτε στριφτά στο ταψί, αρχίζοντας από την άκρη. Συνεχίζετε, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αλείφετε στο τέλος τα φύλλα με λίγο λάδι με πινέλο. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 170ο C για 1 ώρα περίπου.

  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα

    2 μήλα Χυμό από μισό λεμόνι Για την κρέμα 500 γρ. γάλα 100 γρ. ζάχαρη 30 γρ. αλεύρι 30 γρ.…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, Αρ.Φύλλου 11.568