Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η αντιπολίτευση βάζει τα θέματα στο περιφερειακό συμβούλιο της Τρίτης

Η αντιπολίτευση βάζει τα θέματα στο περιφερειακό συμβούλιο της Τρίτης

0
perifereiako aithousa

Θα συνεδριάσει δια περιφοράς

 Επτά επερωτήσεις θέτουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης- Πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη από τον Χ. Τοψίδη, ανάμεσά τους και το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας μετά τον COVID-19

Με τηλεδιάσκεψη θα συνεδριάσει την Τρίτη  και ώρα  18.00 το περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σε αυτή ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου θα ανακοινώσει στο σώμα στη πρώτη συνεδρίαση μετά τη λήξη των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, το περιεχόμενο όλων των αποφάσεων που θα ληφθούν κατά την ως άνω διαδικασία.

Στη συνεδρίαση οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κατσιμίγας, Ιμάμογλου και Πρεντίδης θέτουν επτά επερωτήσεις, ενώ και ο Χ. Τοψίδης θέτει προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη πέντε θέματα, μεταξύ των οποίων και το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ για την επανεκκίνηση της οικονομίας της Περιφέρειας στην, μετά τα απαγορευτικά μέτρα, περίοδο με σκοπό την επάνοδο των τοπικών αγορών, των παραγωγικών διαδικασιών και όλων των πτυχών της οικονομίας (με την γενικότερη έννοια) σε μία πορεία ανάπτυξης με σκοπό την οικονομική επιβίωση πολιτών, επιχειρήσεων αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής.

Επερωτήσεις

1) Σχετικά με «Ιαματικός τουρισμός στην Περιφέρεια ΑΜΘ και βελτίωση της προσπελασιμότητας σε ορεινούς προορισμούς.». Eπερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Κατσιμίγας.

2) Σχετικά με «Πρόγραμμα Κινητικότητας υπαλλήλων». Eπερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.  Κωνσταντίνος Κατσιμίγας

3) Σχετικά με «Έκδοση νέων επαγγελματικών αδειών λαϊκών αγορών-Προοπτική αναδιαμορφώσεως λαϊκών αγορών- Ν.Ροδόπης». Eπερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιμάμογλου Τζιχάν

4) Σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και μέτρων προστασίας των εργαζομένων σε εργοστάσια, εργοτάξια και κλειστούς εργασιακούς χώρους. Eπερωτών: Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θοδωρής Περεντίδης

5) Σχετικά με «Επείγοντα προβλήματα των φαντάρων στα στρατόπεδα της Αν. Μακεδονίας- Θράκης λόγω κορωνοϊού. Eπερωτών: Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θοδωρής Περεντίδης

6) Σχετικά με  «για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών στα κάμπ Ασημακοπούλου στην Καβάλα και την κλειστή δομή στρατοπέδου στο Παρανέστι Δράμας». Eπερωτών: Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θοδωρής Περεντίδης

7) Σχετικά με  Κοινωνικές υπηρεσίες για όσους έχουν ανάγκη». Eπερωτών: Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θοδωρής Περεντίδης

Θέματα ημερήσιας διάταξης

1.Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ για την επανεκκίνηση της οικονομίας της Περιφέρειας στην, μετά τα απαγορευτικά μέτρα, περίοδο με σκοπό την επάνοδο των τοπικών αγορών, των παραγωγικών διαδικασιών και όλων των πτυχών της οικονομίας (με την γενικότερη έννοια) σε μία πορεία ανάπτυξης με σκοπό την οικονομική επιβίωση πολιτών, επιχειρήσεων αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής.

Εισηγητής : Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοψίδης Χριστόδουλος

2.Πορεία υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το 2020 καθώς και των μέτρων αντιμετώπισης ασθενειών που έχουν ως φορέα μετάδοσης τα κουνούπια αλλά και τον περιορισμό της όχλησης σε παραγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες, όπως και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Εισηγητής : Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοψίδης Χριστόδουλος

3.Περιβαλλοντική επιβάρυνση μετά την εν δυνάμει λειτουργία του νέου Αεριοστροβιλικού Σταθμού Συνδυασμένου Κύκλου (ΑΣΣΚ) της TERNA A.E. στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και πιθανά προβλήματα στην ανάπτυξη  νέων παραγωγικών μονάδων στην ίδια ΒΙΠΕ με χρήση  Φ.Α., ή άλλου καυσίμου που προκαλεί αέριους ρύπους. Εισηγητής : Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοψίδης Χριστόδουλος

4.Ενημέρωση, συζήτηση για τα σε εξέλιξη, σε δημοπράτηση ή σε προγραμματισμό αντιπλημμυρικά έργα στη Θάσο καθώς και για την κατάσταση που αφορά την εξορυκτική δραστηριότητα μαρμάρου στο νησί. Εισηγητής : Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοψίδης Χριστόδουλος

5.Την πορεία υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το 2020 καθώς και των μέτρων αντιμετώπισης ασθενειών που έχουν ως φορέα μετάδοσης τα κουνούπια αλλά και τον περιορισμό της όχλησης σε παραγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες, όπως και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Εισηγητής : Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοψίδης Χριστόδουλος

6.Έγκριση των όρων του σχεδίου και της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Ν. 3852 /2010 μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, που αφορά την υλοποίηση της πράξης: «Υγειονομική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων των κτιρίων Γενικού Νοσοκομείου Π.Ε. Δράμας».

7.Έγκριση υποβολής για ένταξη και χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο:  «Υγειονομική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων των κτιρίων Γενικού Νοσοκομείου Π.Ε. Δράμας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» (Πρόσκληση Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ:  3830/ΑΜΘ83)

8.Γνωμοδότηση για το «Αίτημα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «Λίκνο Αγάπης» για παραχώρηση δωρεάν κατά χρήση ακινήτου, μετά των κτιριακών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ.1β του Νόμου 4061/2012.

9.Έγκριση για εφαρμογή του αρ. 109 του ν. 3852/2010 για τις οφειλές της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

10.Έγκριση κατανομής θέσεων προσωπικού της Περιφέρειας ΑΜΘ, ανά κατηγορία και κλάδο στις οργανικές μονάδες της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΠΑΜΘ, των Αυτοτελών Τμημάτων, των Δ/νσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΑΜΘ και των Τμημάτων αυτών.

11.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του έργου «Άρση φερτών υλικών από υδατορέματα νοτίου τμήματος Νήσου Σαμοθράκης» από την «ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ Μ. & ΣΙΑ Ε.Ε» για την κάλυψη των αναγκών σε αδρανή υλικά για το υποέργο «Επείγουσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της βατότητας του νότιου οδικού δικτύου της νήσου Σαμοθράκης» του έργου «Επείγουσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της βατότητας του νότιου οδικού δικτύου της νήσου Σαμοθράκης μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα της 25-09-2017».

12.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) της «ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ» για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου στη θέση «Άγιος Πέτρος» έκτασης 99.086 τ.μ. της Τ.Κ. Βώλακα του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου της Π.Ε. Δράμας.

Εισηγητής : Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Kτηνιατρικής κ. Γεώργιος  Ζιμπίδης

13.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε)  του Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Σ.Δ.Α) και της Εδικής Οικολογικής Αξιολόγησης (Ε.Ο.Α.)  της εταιρείας ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.  για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 49.999,36τμ,στην περιοχή του Δ.Δ. Προσοτσάνης (θέση Μαντριά) του Δ. Προσοτσάνης της Π. Ε. Δράμας

14.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε). του Σχέδιου Διαχείρισης   Αποβλήτων (Σ.Δ.Α.) της  εταιρείας ΣΟΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 30.395,00τμ,στην περιοχή του Τ.Κ. Γρανίτη (θέση Βασιλικό Βουνό) του Δ. Κ. Νευροκοπίου, της Π. Ε. Δράμας.

15.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε). και του Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Σ.Δ.Α)  της εταιρείας   ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.  για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 67.030,50τμ,στην περιοχή του Τ.Κ. Βώλακα (θέση Κεραμιδαριό) του Δ.  Κ. Νευροκοπίου της Π. Ε. Δράμας.

16.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Σ.Δ.Α.) και της Εδικής Οικολογικής Αξιολόγησης (Ε.Ο.Α.)  της εταιρείας Α.Ε.Β.Ε. ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 30.878,5τμ,στην περιοχή του Τ.Κ. Πύργων (θέση Μπουρό Ρέμα) του Δ. Προσοτσάνης, της Π. Ε. Δράμας.

17.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με τα συνοδά έργα αυτού, συνολικής ισχύος 16,40MW στη θέση «ΠΑΠΑΔΙΑ» του Δ. Κομοτηνής και Αρριανών της Π.Ε. Ροδόπης» της εταιρείας «ΝΙΑΤΑ ΑΙΟΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πυρετός» για το «κλείδωμα» ψηφοδελτίων σε ΝΔ Και ΣΥΡΙΖΑ

Στοχεύει στην πρωτιά στον νομό με ψηφοδέλτιο νίκης η  ΝΔ.  Μιλά στο «Ε» ο πρόεδρος της Δ.Ε…