Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Με διεκδικήσεις και μήνυμα αλληλεγγύης γιορτάζουν οι εργαζόμενοι στις τέχνες την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

Με διεκδικήσεις και μήνυμα αλληλεγγύης γιορτάζουν οι εργαζόμενοι στις τέχνες την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

0

Κινητοποίηση αύριο το απόγευμα στην κεντρική πλατεία από την Πρωτοβουλία SupportArtWorkers Ξάνθης

Με μαύρα ρούχα, μάσκα και γάντια, με πλακάτ και σιωπηλή διαμαρτυρία οι εργαζόμενοι στις τέχνες δηλώνουν ότι: «Μπορούμε να μάθουμε να στεκόμαστε όλοι μαζί ο ένας πλάι στον άλλον»

 

Κάλεσμα σε δράση για αύριο, Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 στις 7 μμ, στην κεντρική πλατεία απευθύνει η πρωτοβουλία εργαζομένων στις τέχνες Ξάνθης, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της πολιτισμικής ποικιλότητας για τον διάλογο και την ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας, είναι προγραμματισμένη μια σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων, σε όλη την Ελλάδα, για τη διεκδίκηση των αιτημάτων των κλάδων της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Στο ανοιχτό προσκλητήριο σημειώνεται ότι: «η συστηματική αδιαφορία και η υποτίμηση που επιδεικνύει η Κυβέρνηση και το ΥΠΠΟ απέναντι στους εργαζόμενους στους κλάδους των Τεχνών και στον Πολιτισμό εν γένει, συνεχίζεται. Τα νέα μέτρα εξακολουθούν να εξαιρούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων στις τέχνες και να μας διασπούν σ’ αυτούς που θα εργαστούν κι αυτούς που θα μείνουν άνεργοι για πολλούς μήνες ακόμα.  Όσο τα αιτήματα μας δεν εισακούονται, τόσο ερχόμαστε αντιμέτωποι, μέρα τη μέρα, με την ίδια την επιβίωση μας. Την Πέμπτη, στις 21 του Μάη, ας δηλώσουμε όλοι μαζικό παρόν ενάντια στον αφανισμό μας. H πρωτοβουλία SupportArtWorkers Ξάνθης , προσκαλεί σε μαζική συμμετοχή και υποστήριξη. Από τις 18.30 θα βρισκόμαστε στην Κεντρική πλατεία Ξάνθης, με μαύρα ρούχα, μάσκα και γάντια. Πλακάτ σχετικά με την τέχνη και τα εργασιακά ζητήματα ή το τι σημαίνει η τέχνη για τον καθένα θα έχουμε ήδη εκεί αλλά μπορεί να φέρει ο καθένας  και το δικό του. Η διαμαρτυρία θα είναι σιωπηλή και στατική και θα διαρκέσει από τις 19.00 ως τις 20.30. Μπορούμε να μάθουμε να στεκόμαστε όλοι μαζί ο ένας πλάι στον άλλον. Όσο ο Πολιτισμός και οι άνθρωποι γύρω από αυτόν συνεχίζουν να βάλλονται και να αγνοούνται, ας μετατρέψουμε την 21η Μαΐου, σε ημέρα ορατότητας, δράσης και αλληλεγγύης για όλους τους εργαζόμενους στις τέχνες».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κοντά στο παράθυρο

Σε περίμενα. Πάντα σε περίμενα. Ήξερα πως θά ‘ρθεις. Σαν βροχή στο τζάμι. Σαν δροσερ…